Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme vyko masiniai Kamuolinių gaujos narių suėmimai

Po plataus masto teisėsaugos operacijos, kurios metu buvo suduotas smūgis Kamuolinių nusikalstamam susivienijimui, ikiteisminio tyrimo teisėjai sprendžia dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems skyrimo. Prokurorai paprašė leisti suimti iškart 19 asmenų, pradedant įtariamuoju grupuotės lyderiu Giedriumi Janoniu, pravarde Kamuolys.
Sulaikytieji teisme
Suimtasis teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip jau skelbė 15min, antradienį per Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) operaciją sulaikyta per 20 su Kamuolinių nusikalstama grupuote siejamų asmenų. Tarp jų – ir pats jos vadeiva Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys, su savo asmens sargybiniu.

Sulaikytųjų laisvę iš pradžių galima riboti tik 48 val., todėl teisėsaugininkams teko kreiptis į teismus su prašymais skirti keliolikai įtariamųjų suėmimą.

Prokurorų prašymai leisti suimti įtariamuosius antradienį ir trečiadienį pateikti Kauno ir Vilniaus teismams.

Veiksmas teismų koridoriuose priminė vaizdus iš filmų – įtariamuosius po vieną vežiojo ir vedžiojo kaukėti ir ginkluoti pareigūnai.

VIDEO: Kamuolinių gaujos byla: Vilniaus teismas leido suimti šį įtariamąjį

Dauguma šių prašymų dėl griežčiausios kardomosios priemonės jau yra patenkinti: tolesnis tyrimas vyks, įtariamiesiems esant už grotų.

Grupuotė įtariama disponavusi narkotinėmis medžiagomis ir vykdžiusi kitus nusikaltimus.

BNS žiniomis, dar iki antradienio popietės teisme buvo suimta ne mažiau dešimties asmenų.

VIDEO: Kaukėtų pareigūnų į teismas atvestas kaukėtas įtariamasis

Išsamesnę informaciją apie šią didelio masto operaciją pareigūnai šią trečiadienio popietę pateikė spaudos konferencijos metu Policijos departamente Vilniuje. Joje dalyvavo policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša.

„Kalbame apie pačio aukščiausio rango nusikaltėlius, ruošėmės du metus ir drąsiai galiu teigti, kad šios grupuotės veikla yra pabaigta. Jie sulaikyti nuo žemiausio iki pačio aukščiausio lygmens“, – sakė L.Pernavas.

Pareigūnai sutriuškintą Kamuolinių grupuotę įvardijo kaip pačią pavojingiausią ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos mastu.

Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl visų asmenų suėmimo. „12-os asmenų atžvilgiu suėmimo prašymas jau patenkintas, jie suimti 2-3 mėn. terminui. Apribotas įtariamųjų turtas vertinamas milijonine išraiška, turto paieškos tęsiamos, jo gali daugėti“, – sakė prokuroras M.Jovaiša.

Posėdžiai įtariamųjų suėmimo klausimais Vilniaus miesto apylinkės teisme baigėsi tik trečiadienio pavakarę.

VIDEO: Įtariamasis, kurį teismas leido laikyti suimtą du mėnesius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius