Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus kriminalistai sulaikė didelio masto narkotinių medžiagų kontrabandą iš Ispanijos

Dar gruodžio 21 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams pavyko sėkmingai realizuoti dar vieną tyrimą asmenų, besiverčiančių narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda į Lietuvą, atžvilgiu.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Po intensyvaus ir kruopštaus kriminalinės žvalgybos tyrimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai atliko sėkmingą operaciją, kurios metu buvo sulaikytas labai didelis narkotinių medžiagų kiekis bei 3 asmenys, priskiriami Vilniaus apskrityje veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms, prisidėję prie kontrabandos organizavimo.

Nustačius nusikalstamos veikos požymius, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 3 d. ir 260 str. 3 d.).

Atliktos specialios policijos operacijos metu, sostinėje buvo sulaikyti 3 asmenys, kurie automobiliu „Citroen C4 Picaso“ iš Ispanijos Karalystės į Lietuvą atgabeno labai didelį narkotinės medžiagos (kanapių) kiekį, ketvirtadienį praneša Vilniaus apskrities VPK.

Įtariamieji „Citroen C4 Picaso“ automobilyje išnaudodami tuščias ertmes ir nežymiai keitę automobilio konstrukciją, sugebėjo įrengti didelės apimties specialias slėptuves, kuriose nelegaliai gabeno labai didelius narkotinės medžiagos kiekius. Sulaikymo metu iš nelegalios apyvartos buvo paimta apie 11,5 kg narkotinės medžiagos ‒ kanapių.

Vilniaus miesto apylinkės teismas visiems 3 įtariamiesiems paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Sulaikyti asmenys ankščiau buvo žinomi policijai.

Manoma, sulaikomų asmenų gali būti ir daugiau, o už aukščiau nurodytas nusikalstamas veikas Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmes nuo 10 iki 15 metų. Vilniaus apskrities policija ir toliau skirs ypatingą dėmesį panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų kontrolei ‒ siekiama užkardyti narkotinių medžiagų platinimą Vilniaus apskrityje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

VIDEO: Sulaikyta didelio masto narkotinių medžiagų kontrabanda iš Ispanijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius