Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 03 08 /23:07

Policija rado su 3 metų sūnumi dingusią ir ieškotą vilnietę

Ketvirtadienį Vilniaus policija paskelbė ieškanti dingusios Svetlanos B. ir jos mažamečio sūnaus. Keletą valandų vykdyta paieška buvo sėkminga.
Svetlana Berdel
Svetlana B. / Vilniaus apskr. VPK nuotr.

Papildyta. Kaip 15min nurodė policija, moteris kartu su mažamečiu vaiku buvo rasti 20.30 val. Tiek vaikas, tiek mama yra sveiki.

Tai, kad moteris sėkmingai rasta, savo „Facebook“ paskyroje pranešė ir Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Antradienį 43 metų moteris su mažamečiu sūnumi išsikraustė iš nuomojamo buto Vilniuje, Subačiaus g., ir dingo.

Policija pranešime rašė, kad moteris gali vesti asocialų gyvenimo būdą, todėl yra iškilusi reali grėsmė jos trimečio sūnaus saugumui. Turimais duomenimis, moteris yra Vilniuje.

Kaip 15min sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, į socialinių šeimų sąrašą moteris buvo įrašyta tik šiemet, nepaisant to, kad 2017-ųjų pradžioje dvimetį vaiką policija jau buvo radusi be priežiūros.

„Šitą reikia išsiaiškinti mums patiems, jei informacija žinoma policijai, kodėl ji nežinoma socialiniams darbuotojams. Reikia išsiaiškinti, ar spragų yra sistemoje, ar iš policijos informacijos negavo, ar kažkas kažkam nepersiuntė“, – kodėl taip įvyko, aiškino G.Paluckas.

Jis sakė, kad vasario 7 d. soc. darbuotoja susitiko su moterimi, ji buvo užrašyta konsultacijai dėl priklausomybių gydymo socialinės paramos centre, bet jau neatvyko.

„Tai buvo pirmas signalas. Telefonu skambinta keletą kartu, ji neatsiliepė. O kovo 6 d. darželyje atėjo pasiimti vaiko, tikėtina, apsvaigus nuo alkoholio, bet su blaiviai atrodančiu sugyventiniu, tad darželis vaiką atidavė. Tik tada susigalvojo paskambinti vaiko teisėms ir viskas, jie prapuolė“, – sakė Vilniaus vicemeras.

Kadangi ji neatsiliepė telefonu, taip pat moteris nerasta ir namuose, kur gyveno, policija pradėjo paieškas.

„Vaikų teisių skyrius, kai gavo informaciją iš socialinių darbuotojų, iškart pradėjo ieškoti, nes ji turi priklausomybių, netinkami socialiniai įgūdžiai, kyla grėsmė vaikui, todėl paieška ir vyksta, nes tik policija turi operatyvines galimybes“, – sakė G.Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius