-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija vėl sulaikė šešiolika kartų teistą kišenvagį

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai, dirbdami pagal tikslinę policinę priemonę dėl kišenvagysčių išaiškinimo ir užkardinimo Vilniaus mieste, trečiadienį apie 15.30 val. su įkalčiais sulaikė pareigūnams gerai žinomą, ankščiau šešiolika kartų teistą, kišenvagį, Liną Alūzą (gim. 1974 m.).
Linas Alūzas
Linas Alūzas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, L.Alūzas Vilniaus stotyje 12 maršruto autobuse iš 61 metų vyriškio striukės kišenės slapčia pavogė mobiliojo ryšio telefoną.

L.Alūzas pasinaudojo situacija, kuomet autobuse susidarė žmonių spūstis, prisiartino prie pat vizualinio stebėjimo metu pasirinkto asmens, ir viena ranka atsiremdamas į nukentėjusį nukreipė jo dėmesį, o kita ranka profesionaliai iš striukės kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną.

Įtariamasis su įkalčiais tuoj pat buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, vėliau uždarytas į areštinę. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kišenvagystės.

Penktadienį šio skyriaus pareigūnai kartu su Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroru į teismą perdavė šią bylą užbaigę pagreitinto proceso tvarka. Nuosprendis bus skelbiamas rugsėjo 18 d.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai įtaria, kad šis asmuo padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl piliečius nukentėjusius nuo L. Alūzo ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatais telefonais 271 6053, 271 6132 arba 271 6007.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

VIDEO: Sulaikytas įtariamas kišenvagis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius