Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policininkai sučiupo savo seną pažįstamą – užkietėjusį būstų vagį

​Sostinėje sulaikytas pareigūnams gerai žinomas vyras dėl vagysčių iš gyvenamųjų namų. Policija paviešino 33 metų įtariamojo veidą, tačiau jo pavardę slepia.
Įtariamasis vagis A.K. (gimęs 1981 m.)
Įtariamasis vagis A.K. (gimęs 1981 m.) / Kadras iš filmuotos medžiagos

Spalio 15 d. sostinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai po kruopštaus pasiruošimo Vilniaus senamiestyje sulaikė gerai žinomą asmenį, įtariamą vagystėmis iš prabangių gyvenamųjų namų.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Įtariamasis vagis A.K. (gimęs 1981 m.)
/Įtariamasis vagis A.K. (gimęs 1981 m.)

A.K. (gimęs 1981 m.) buvo sulaikytas iškart po to, kai vienoje iš senamiestyje esančių juvelyrinių dirbinių parduotuvių-lombardų įvertino atsineštą moterišką grandinėlę su deimantais. Pas A. K. buvo rasta ne tik ši iš Laurų g. iš namo pavogta apie 15 tūkstančių Lt vertės grandinėlė, bet ir 4 500 eurų, 1 400 Norvegijos kronų, laikrodis, pavogtas rugsėjo mėn. pradžioje iš Rato gatvėje esančio namo.

Buvo atliktos kratos pas įtariamąjį ir asmenis, kuriems jis realizuodavo pavogtą turtą. Kratų metu buvo surasti ir paimti laikrodžiai, fotoaparatai, vaizdo kameros, dviračiai, žiūronai, žvejybos įrankiai, įvairios metalinės monetos ir kiti daiktai. 

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai įtaria, kad A.K. dažniausiai „lankydavosi“ Nemenčinės plente esančių gyvenamųjų namų kvartaluose. Jis, galimai, „darbuodavosi“ naktimis, kai namo šeimininkai miegodavo. A.K. visuomet su savimi turėdavo priemones, apsaugančias nuo šuns, naudodavo ant galvos pritvirtinamą žibintuvėlį.

VIDEO: 15min.lt - Vilniuje sulaikytas pareigūnams žinomas vagis

Įtariamasis uždarytas į areštinę, penktadienį bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės jam skyrimo.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi duomenų, kad šis vyras padarė ir daugiau  panašaus pobūdžio  nusikaltimų, todėl  asmenis, nukentėjusius nuo šio asmens ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, ar atpažinusius savo daiktus, prašo kreiptis į Vilniaus Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrių telefonais (8 5) 271 6188 arba (8 5) 271 6207.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

VIDEO: 15min.lt - pas žinomą sostinės vagį rasti įkalčiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius