-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08 /14:15

Vilniaus rajone nestabilus sūnus įtariamas itin žiauriai nužudęs savo tėvus

Pirmadienį sostinės policija pranešė apie dvigubą žmogžudystę Karužiškių viensodyje, o įtarimai dėl kraupaus nusikaltimo krenta ant psichikos liga sergančio nužudytųjų sūnaus. Neoficialiais duomenimis, smurto šeimoje auka tapusi senolė yra buvusi mokytoja Teresa Špilevska, o jos vyras Edvardas Špilevskis universiteto profesorius matematikas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policija, pranešimas apie dvigubą žmogžudystę Vilniaus rajone gautas pirmadienį, 10 val. 43 min.

Policija praneša, jog žmonių kūnus užtiko remonto daryti atėjęs kaimynas – 82 metų E.Špilevskio ir 72 metų T.Špilevski moters lavonai buvo subadyti ties kaklu, o jų galvos nukapotos kastuvu.

Pagrindinis įtariamasis – nužudytųjų 34 metų sūnus, pirminiais duomenimis, sergantis psichikos liga. Atvykus pareigūnams jis buvo užsidaręs vonioje, o sulaikomas priešinosi, todėl patruliams teko naudoti elektrošoką.

Įvykio vietoje – didžiulės policijos pajėgos. Į viensėdį atvyko apie 10 patrulių, kriminalistų ir ekspertų ekipažų. Budi ir greitoji pagalba.

Pasak kaimynų, vyras, įtariamas kraupiu nusikaltimu, paprastai gyvendavo sostinės Antakalnio rajone, tačiau neretai atvykdavo ir čia, į Karužiškes, aplankyti garbaus amžiaus savo tėvų.

Pažįstantieji nieko blogo apie vilnietį pasakyti negali. Didžiausios vyriškio nuodėmės – kartais jis nevengdavo taurelės, o bent sykį išgėręs yra sėdęs prie automobilio vairo.

Apie tai, kad įtariamasis yra nestabilios emocinės sveikatos, kaimynai net nežinojo, nes nebūdavo jokių tokio elgesio apraiškų.

Tuo tarpu nužudytas įtariamojo tėvas E.Špilevskis yra habilituotas matematikos mokslų daktaras, vienas iš populiaraus moksleivių matematikos konkurso „Kengūra“ pradininkų Lietuvoje.

VIDEO: Kaip įtariama, žiauriai sūnaus išniekintus tėvų kūnus aptiko kaimynas

13 val. 09 min. iš sodybos išvyko iškart keturi policijos ekipažai, vienas automobilių buvo nežymėtas. Autobusiuku tik dabar išvežtas surakintas įtariamasis. Taip pat išvyko ir medikai.

Tuo metu nusikaltimo vietoje ekspertai tebedirba, nužudytųjų kūnai dar neišvežti. Bent vienos iš aukų kūnas yra visai netoli nuo namo durų. Tačiau nėra žinoma, kur tiksliai nužudytieji rasti.

Namas, kuriame įvyko tragedija, yra ganėtinai tvarkingas, atnaujintas. Sodyba yra maždaug už pusšimčio metrų nuo asfaltuoto regioninio kelio. Kol tiriamos dvigubos žmogžudystės aplinkybės, namas kartu su sodu yra aptvertas Stop juosta, pro kurią pašaliniams griežtai draudžiama įžengti į teritoriją.

14 val. 10 min. policijos ekspertai baigė darbą įvykio vietoje, o iškart po to iš sodybos buvo išvežti nužudytųjų kūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius