-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24 /15:02

Vilniaus spec. tarnybos vėl sukeltos ant kojų – pranešta apie užminuotą oro uostą ir darželį

Antradienį Vilniaus specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų – pranešta apie užminuotą Tarptautinį Vilniaus oro uostą ir privatų vaikų darželį. Abu pranešimai buvo melagingi ir tokie nerimti, kad pareigūnai nė neįvedė plano „Skydas“.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Bendrasis pagalbos centras antradienį sulaukė dviejų sumaištį sukėlusių skambučių.

Pirmiausiai 13.25 val. paskambinęs anonimas perspėjo apie galimai esantį sprogmenį Vilniaus oro uoste. Vėliau (13.54 val.) kitas anonimas pranešė apie neva padėtą sprogmenį vaikų darželio, kuris yra sostinės Rasų g., teritorijoje. Sprogimas esą nugriaudės po 30 minučių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min.lt sužinojo, kad specialiosios tarnybos šįkart blaiviai įvertino abu pranešimus ir neevakavo nei oro uosto, nei vaikų darželį.

Grasintojas aiškino, neva bomba padėta Vilniaus oro uosto pakilimo take. Kada sprogs, tiksliai nežinojo. Norėdamas situaciją dramatizuoti, nepilnametis dar pareiškė matantis girtą vyrą, kuris blaškosi po oro uostą su peiliu rankoje.

Privatų vaikų darželį Rasų gatvėje, esantį priešais Vilniaus pataisos namus, patikrino patruliai. Jokių įtartinų daiktų nei pastate, nei lauke nerasta. Be to, pareigūnams pabendravus su įstaigos administracija paaiškėjo, kad jokie įtartini asmenys į darželį užsukę nebuvo, jausti kažkokį nerimą apskritai nėra pagrindo.

Skeptiškai policija įvertino ir grasinimus apie bombą Vilniaus oro uoste. Pareigūnai nustatė, kad skambinta iš Klaipėdos. Tuo tarpu grasintojas, kalbėjęs vaikišku balsu, tikino pats esąs Vilniaus oro uoste. Jis aiškino, neva bomba padėta pakilimo take. Kada sprogs, tiksliai nežinojo. Norėdamas situaciją dramatizuoti, nepilnametis dar pareiškė matantis girtą vyrą, kuris blaškosi po oro uostą su peiliu rankoje.

„Tai akivaizdžiai netikę pokštai“, – konstatavo policininkai ir nutarė šįkart jokių drastiškų saugumo priemonių nesiimti. Skirtingai nei praėjusią savaitę, kai po panašaus melagingo pranešimo buvo sutrikdytas Tarptautinio Vilniaus oro uosto darbas: evakuoti keleiviai, atidėti skrydžiai.

Pastaruoju metu padažnėjo melagingų skambučių apie neva padėtus sprogmenis. Praėjusią savaitę taip pat melagingai buvo pranešta, kad Vilniaus tarptautiniame oro uoste padėta bomba, pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad apie tai pranešęs asmuo – nepilnametis.

Melagingo pranešimo būta ir apie bombą vaikų darželyje sostinės Rasų seniūnijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius