Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus teisėjai nusprendė dešimtmečiui įkalinti Vitos Jakutienės sutuoktinį Justą Jakutį

Penktadienį prieš pietus Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį narkotikų kontrabanda į Švediją ir kitais nusikaltimais kaltinamo vilniečio Justo Jakučio byloje. Pramogų pasaulio atstovę vedęs vilnietis į šį posėdį ryžosi neatvykti, nors išklausyti verdiktą teisiamajam formaliai yra privaloma.
Justas Jakutis ir Vita Jakutienė
Justas Jakutis ir Vita Jakutienė ankstesniame teismo posėdyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuteistajam paskirta 10 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Pagal šios bylos medžiagą, J.Jakutis kojinėje bandė į Švediją nugabenti 4,5 gramo miltelių, kuriuose buvo heroino ir, kaip įtaria prokuratūra, turėjo tikslą šiuos kvaišalus platinti. Po sulaikymo, per kratas J.Jakučio namuose ir garaže pareigūnai rado dar daugiau narkotikų, be to, aptiko ginklą ir šaudmenų.

Prokuroro siūlymas šioje byloje buvo skirti V.Jakutienės sutuoktiniui 12 metų pataisos namuose. Už nusikaltimus, inkriminuojamus kaltinamajam, teoriškai gali būti skirtas iki 15 metų laisvės atėmimas.

Teismas konstatavo, kad J.Jakutis šioje byloje padarė net 6 nusikaltimus, iš kurių vienas – labai sunkus. Jo turėtų kvaišalų svoris net tris kartus viršija įstatyme apibrėžtą normą, kas yra itin didelis narkotikų kiekis.

Teismas išteisino J.Jakutį tik dėl kaltinimų neteisėtai rinkus informaciją apie sutuoktinę.

J.Jakutis savo kaltę šioje byloje buvo pripažinęs tik iš dalies. Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo.

Per 20 dienų jį gali skųsti tiek griežtesnės bausmės prašę prokuratūros atstovai, tiek atgailavęs tris vaikus auginantis ir sergantį tėvą prižiūrintis teisiamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius