Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus narai naują povandeninį droną išbandė Kauno rajone: tebeieškomas 22 m. jonavietis

Povandeninės paieškos dronas – didesnės pagalbos galimybės ir mažesnė rizika ugniagesiams. Naujosios technikos krikštas rezultatų (nekalbant apie krante galėjusių likti narų sukauptą patirtį) nedavė – prieš savaitę mįslingai dingusio vaikino tenka ir toliau intensyviai ieškoti.
Drono bandymas realių paieškų sąlygomis
Drono bandymas realių paieškų sąlygomis / PAGD nuotr.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos narai pirmą kartą realiomis sąlygomis išbandė praėjusių metų pabaigoje įsigytą povandeninės paieškos droną. Vakar jie vyko į Kauno rajoną padėti policijai ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narams ieškoti dingusio žmogaus, kuris, pirminiais duomenimis, galėjo nuskęsti.

Kauno PGV narai Vandžiogalos seniūnijoje jau buvo išžvalgę aštuonis tvenkinius, bet dingusiojo nerado. Vilniečiai su povandeninės paieškos dronu apžiūrėjo dar vieną tvenkinį – jie kelias valandas tyrinėjo jo dugną. Kitas dronas atliko žvalgybą iš oro, tačiau žmogaus rasti nepavyko. Policijos nurodymu paieška buvo nutraukta.

Kaip metų pabaigoje skelbė 15min, gruodžio 29 d. Kauno rajone dingo Arnoldas Rakauskas iš Jonavos. 22 metų vaikino žvalgomasi būtent Vandžiogalos seniūnijoje, nes, turimais paieškos bylos duomenimis, jonavietis buvo atvykęs į svečius pas bičiulį Kazimieravos gyvenvietėje.

„Nors šį kartą paieška rezultatų nedavė, vis dėlto labai gerai, kad dabar turime daugiau galimybių padėti ne tik savo, bet ir kitų apskričių gyventojams, – sakė Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius. – Povandeninės paieškos dronas tuo pačiu sumažina ir riziką, tenkančią ugniagesiams gelbėtojams, bei saugo jų sveikatą, kuriai neigiamą poveikį daro šaltas oras ir vanduo. Matome ir ateityje didelę perspektyvą tokiai technikai pasitelkti.“

VIDEO: Specialistų, dirbančių vandenyje, arsenale atsiradęs dronas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai ugniagesiai gelbėtojai atliko 381 gelbėjimo darbą vandenyje. Jų metu buvo išgelbėta 19 žmonių ir ištraukti 123 skenduoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius