Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus vairuotojai metė gerti ar bent rytais vairuoti neišsiblaivę

Sostinės policija šį savaitgalį du rytus iš eilės pasirinktose miesto vietose stabdė eismą ir tikrino vairuotojų blaivumą. Pareigūnus reidų rezultatai nustebino – įkliuvo vienintelis rimtas pažeidėjas, o ir tas leistiną girtumo normą viršijo tik simboliškai.
Vilniaus kelių policijos reidas
Asociatyvinė iliustracija: Vilniaus kelių policijos reidas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Susirūpinę, kad Vilniaus vairuotojai per praėjusias didžiąsias šventes ir po jų masiškai vairuodavo girti, sostinės policininkai ir šį savaitgalį surengė keletą tikslinių reidų, apie kuriuos, beje, iš anksto įspėjo visuomenę.

Patikrinimų rezultas – vienas neblaivus vairuotojas per dvi dienas. Tai džiuginanti statistika, nes paprastai per tris savaitgalio paras įkliūna nuo keliolikos iki keliasdešimt kelių erelių (galutiniai skaičiai paaiškės pirmadienį, juodajame sąraše bus ne tik reidų metu, bet ir kitomis aplinkybėmis įkliuvę ratuoti girtuokliai).

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 15min.lt informavo, kad šeštadienio rytą reidas buvo surengtas sostinės Kirtimų gatvėje. Jo metu nustatyta iš viso 12 pažeidimų, tačiau nė vienas jų nebuvo susijęs su vairuotojų apsvaigimu. Tą rytą įkliuvusiems vairuotojams teks mokėti baudas už pasibaigusias technines apžiūras, negaliojančius privalomuosius draudimus ir kitas palyginti smulkias nuodėmes.

Beveik tokia pati situacija buvo ir per specialųjų reidą, šį sekmadienio rytą surengtą Pilaitės pakraštyje, vadinamajame Kaukaro žiede. Vienintelė išimtis – įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas.

Vyras įpūtė tik kiek daugiau nei leistina – 0,48 promilės. Tiesa, tai nebuvo vienintelė šio kelių erelio problema: patruliai greitai nustatė, kad vilnietis apskritai neturi teisės vairuoti, nes ji laikinai atimta už ankstesnį šiukštų KET pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius