Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07 /14:12

Vilniuje tarp statybinių šiukšlių rasti žmogaus kaulai: išvežti 9 maišai

Trečiadienį vilniečiai pranešė, kad tarp statybinių šiukšlių Vilniaus senamiestyje rasti žmogaus kaulai. Pranešama, kad išvežti devyni maišai su žmonių kaulais, tačiau policija šio radinio su nusikaltimais nesieja. Tuo tarpu paveldosaugininkai teigia, kad palaikai galėjo priklausyti Radvilų šeimos didikams.

Kaip pranešė 15min skaitytojas, žmogaus kaulai maiše Liejyklos gatvėje buvo rasti trečiadienį ryte. Socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas makabriškas radinys.

Įvykio vietoje dirbantis 15min žurnalistas Vidmantas Balkūnas pranešė, kad išvežti devyni statybiniai maišai su kaulais – dalis jų pilni, dalis – pusiau.

Spėjama, kad kaulai iškasti maždaug prieš metus šalia vykusiose statybose ir sumesti į šiukšlių krūvą. Prieš keletą amžių šioje senamiesčio vietoje buvo veikiančios kapinės.

15min žiniomis, kaulai šioje vietoje aptinkami ne pirmą kartą. Prieš keletą metų tvarkant vieno namo pamatus taip pat buvo iš žemės buvo išlindę keletas žmonių kaulų.

VIDEO: Vilniaus senamiestyje tarp statybinių šiukšlių rasti žmogaus kaulai

Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius patvirtino, jog rasti Liejyklos gatvėje rasti žmonių kaulai. Ekspertai bandys nustatyti, kiek laiko žmogaus kaulai prabuvo žemėje, tačiau jau dabar aišku, kad su nusikaltimais šio radinio sieti nederėtų.

„Pirminiais duomenimis, dar 2015 m. įsigijus žemės sklypą privačion nuosavybėn, buvo pradėtos komercinės paskirties pastato statybos, tačiau netrukus, kilus nesutarimams su aplinkiniais gyventojais, šios statybos buvo sustabdytos. Kaip aiškėja dabar, kaulai buvo iškasti ir sukrauti į maišus prieš dvejus metus vykusių statybų metu“, – sakė P.Radvilavičius.

Anot policijos atstovo, šiuo metu tikriausiai buvo galvojama apie darbų atnaujinimą, nes laukta komisijos išvadų dėl leidimo, teritorijoje buvo tvarkomasi, tačiau trečiadienį pranešta apie rastus kaulus.

Vilniaus apskrities vyriausiajame komisariate bus pradėtas tyrimas, tačiau policijos atstovas abejoja, jog statybininkai galėtų būti patraukti atsakomybėn dėl iškastų palaikų išniekinimo.

Savivaldybė BNS informavo, kad vienintelis statybų leidimas Liejyklos g. 4 išduotas 2016-ųjų birželio pabaigoje, bendrovei „Idealis“, tuomet buvo leista atlikti pastato kiemo-rūsio paprastą remontą.

Vilniaus savivaldybės Kultūros paveldo apsaugos skyriaus vedėjas Darius Daunoras BNS sakė, kad įprastai vykdant statybos darbus Senamiestyje statybininkai privalo gauti leidimą iš Kultūros paveldo departamento (KPD), o radus archeologinių radinių ar palaikų, privaloma apie tai informuoti savivaldybę, kuri savo ruožtu informaciją perduota KPD. Tuomet visi statybos darbai būna laikinai stabdomi.

„Kol kas negavau jokios informacijos apie šiuos kaulus“, – teigė D.Daunoras.

KPD Vilniaus skyriaus Vyriausioji specialistė Anželika Zdanevičienė BNS patvirtino, kad minimi darbai nebuvo suderinti su KPD. Departamento specialistai šiuo metu vertina situaciją. Specialistų teigimu, greta Radvilų rūmų esančiame Liejyklos g. 4 kieme anksčiau būta pačių Radvilų kapinių, tad bus aiškinamasi, ar palaikai negali būti pačių didikų.

VIDEO: Vilniuje tarp statybinių šiukšlių rasti žmonių kaulai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius