Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilnietė sumanė padėti sūnui gauti vairuotojo pažymėjimą – pasamdė bedarbį, kuris išlaikytų egzaminą

Kėdainių teisme narpliota dokumentų klastojimo bendrininkaujant byla, kurioje Vilniaus rajono gyventoja Oksana B. kaltinta pasamdžiusi niekur tuo metu nedirbusį Tauragės gyventoją Andrių G., kad šis išlaikytų teorijos egzaminą už C kategorijos vairuotojo pažymėjimo siekusį įgyti Oksanos sūnų Dareką B. Tauragiškis šios klastos ėmėsi už 300 eurų užmokestį.
„Regitros“ egzaminų instruktoriai karantino metu
„Regitros“ vairavimo egzaminas / Regitros nuotr.

Vilniaus rajone gyvenantis, vadybininku dirbantis ir iki tol neteistas Darekas B. (gim. 1997 metais) kaltintas tuo, kad padėjo pateikti melagingą informaciją, siekiant įgyti dokumentą.

Jo 1980 metais gimusi ir Vilniaus rajone gyvenanti buhalterė mama sulaukė tokių pačių kaltinimų.

O štai 1981 metais gimęs tauragiškis Andrius G. kaltintas dar ir dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Už tai darbo tuo metu neturėjusiam kaltinamajam grėsė net įkalinimas iki ketverių metų.

Sumokėjo 300 eurų

Bylą nagrinėję Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai nustatė, kad Darekas B., veikdamas kartu su mama bei Andriumi G. ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu dar vienu asmeniu, siekdamas gauti dokumentą – pažymą apie išlaikytą teorijos egzaminą, 2021 metų liepos 6 dieną apie 18-19 valandą Kėdainiuose kartu su mama perdavė tyrimo metu nenustatytam asmeniui savo asmens tapatybės kortelę, vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, kursų baigimo liudijimą ir 300 eurų už C kategorijos teorijos egzamino išlaikymą.

Tuo Darekas B. padėjo Andriui G. pateikti „Regitrai“ melagingą informaciją.

Nustatyta, kad Andrius G., gavęs minėtus dokumentus iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens ir pateikęs šiam savo nuotrauką, kad Dareko asmens tapatybės kortelė būtų suklastota (kortelės averse buvo priklijuota skaidri, lipni plėvelė, ant kurios vidinėje pusėje rašaliniu spausdinimo įrenginiu buvo atspausdintos dvi Andriaus G. nuotraukos, maskuojančios tikrąsias Dareko B. nuotraukas), 2021 metų liepos 17 dieną apie 09.30 valandą „Regitros“ Kauno filialo Kėdainių grupės patalpose šiuos dokumentus bei prašymą laikyti teorijos egzaminą, kuriame pasirašė išgalvotu parašu, pateikė VĮ „Regitra“ tarnautojui – specialistui A.S., taip siekdamas už kitą asmenį išlaikyti teorijos egzaminą ir gauti tai patvirtinantį dokumentą.

Šiame plane dalyvavo ir Oksana B., kartu su sūnumi perdavusi nenustatytam asmeniui sūnaus asmens tapatybės kortelę ir kitus reikalingus dokumentus bei Andriui G. skirtus sumokėti 300 eurų. Taip kaltinamoji padėjo Andriui G. pateikti „Regitros“ tarnautojui melagingą informaciją.

Mamai neprieštaravo

Kaltinamasis Darekas ikiteisminio tyrimo metu apklausiamas kaltu prisipažino visiškai ir parodė, kad 2021 metais lankė vairuotojų kursus C kategorijos vairuotojo pažymėjimui gauti ir ten įgijo baigimo pažymėjimą, sveikatos žinių pažymėjimą, perėjo Vilniuje medicininį patikrinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius