-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietį šokiravo „Argus“ apsaugininko elgesys su moterimi: „Tampė lyg kokią valkatą“

Šeštadienio rytą Vilniaus autobusų stotyje veikiančioje „Iki“ parduotuvėje įvyko incidentas. Įtardamas vagyste, apsaugininkas tarpduryje sustabdė moterį. Šiai nepaklusus eiti į būdelę, jis ją ėmė tempti jėga. „Ar galima su moterimi taip elgtis? O jei ji nėščia?“, – klausė vaizdo įrašą 15min atsiuntęs skaitytojas. „Iki“ atstovai patikino, jog tokiais atvejais turi būti kviečiama policija.
Incidentas Vilniaus autobusų stotyje
Incidentas Vilniaus autobusų stotyje / Stop kadrai iš vaizdo medžiagos

Vilnietis Rodžertinas mokėjo už prekes kasoje, kai netoliese kilo incidentas: apsaugininkas grubiai sustabdė iš parduotuvės išeinančią jauną moterį ir liepė jai eiti kartu su juo į būdelę. Vyras įtarė, jog sulaikytoji apsivogė – reikėjo patikrinti. Tačiau moteris tai daryti atsisakė.

„Ji ne kartą kartojo, jog niekur neis, nes nieko blogo nepadarė. Jog kažkokią prekę, kurią pasiėmė, paliko ant prekystalio. Liepė tikrinti rankinę čia pat, prie visų. Apsaugos darbuotojas ėmė ją tempti jėga, o ji įsitvėrė į duris. Galiausiai vargšė tėškėsi ant grindų, vis kartodama: „Ką padariau? Tikrink čia. Ko aš turiu ten eiti?“.

VIDEO: Incidentas Vilniaus autobusų stotyje — apsaugininkas tampė moterį

Filmuoti pradėjau tik vėliau, kai tąsymas kiek aprimo. Tiesa, jis ir toliau ją vertė eiti su juo. Tampė lyg kokią valkatą. Gyvenau užsienyje, net prigėrę užsieniečiai taip agresyviai nesielgia. O jei ji nėščia? Ar galima taip su moterimi elgtis? Juk net nežino, ar tikrai apsivogė. Tokiais atvejais turi būti kviečiama policija, o ne naudojama jėga. Visi žmonės turi būti gerbiami. Toks apsaugos darbuotojas neturėtų ten dirbti“, – nuomonę išsakė Rodžertinas.

Jo teigimu, nė vienas iš žmonių nepriėjo padėti nei apsaugos darbuotojui, nei moteriai – visi buvo abejingi. Rodžertinas vaizdo įrašą nusiuntė policijai, tačiau per parą iš pareigūnų nesulaukė jokios reakcijos.

15min susisiekus su „Iki“ atstovais, šie informavo, jog už Vilniaus autobusų stotyje veikiančios parduotuvės apsaugą yra atsakinga UAB „Argus“.

„Jie turėtų paaiškinti savo darbuotojo elgesį konkrečioje situacijoje. Mūsų įmonė laikosi pozicijos, kad apsaugos darbuotojai visais atvejais turi laikytis įstatymų kiekvieno žmogaus atžvilgiu. Jei asmuo nesutinka būti patikrinamas, privalo būti kviečiama policija“, – teigė „Iki“ spaudos atstovė Berta Čaikauskaitė.

Sekmadienio popietę susisiekti su „Argus“ atstovu 15min nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius