Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atbulas važiavęs ir pėsčiąją partrenkęs vairuotojas išgirdo teismo nuosprendį: nelaisvė

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė Aurelijų Gutauską (gim. 1977 m.) pripažinti kaltu dėl sukelto eismo įvykio, kurio metu sunkiai nukentėjo pėsčioji.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: greitoji, policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiandien dienos nuosprendžiu paskirta bausmė buvo subendrinta su 2013 metais Vilniaus miesto apylinkės teismo paskirta bausme. Teismas vyrui skyrė subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 8 mėnesiams su 200 MGL dydžio bauda. Šios bausmės vykdymas atidėtas 1 metams ir 6 mėnesiams, įpareigojant kaltinamąjį bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose. 

Taip pat Aurelijui Gutauskui vieneriems metams uždrausta vairuoti transporto priemonę. Teisė vairuoti atimta minimaliam įstatymo numatytam laikotarpiui, nes kaltinamasis susitaikė su nukentėjusiąja ir ji jam atleido, taip pat atkreipiant dėmesį į A.Gutausko šeimos bei darbo poreikius.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad vairuotojas padarė neatsargų nusikaltimą, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką bei nuoširdžiai gailisi. Tiesa, bylos duomenimis, A.Gutauskas kartą jau buvo teistas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio žmogui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Taip pat nuo 2006 m. jis 6 kartus baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus (iš jų vieną kartą už vairavimą išgėrus ir du kartus už atsisakymą pasitikrinti blaivumą). Taigi, teismas padarė išvadą, kad bausmės paskirtis bus pasiekta kaltinamajam paskyrus griežtesnę už padarytą veiką bausmę.

Primename, kad kaltinamasis A.Gutauskas šių metų vasario mėnesį Vilniuje, Laisvės prospekte, važiuodamas atbulas pravažiavimu, kuriame eismas draudžiamas, partrenkė pro automobilio galinę dalį ėjusią pėsčiąją, kuriai dėl patirtų sužalojimų buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius