Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje darželinukus barškučiu viliojęs ekshibicionistas išgirdo teismo verdiktą

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 62 m. Jevgenijus Žilinskis nuteistas dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. Jis taip pat sulaukė bausmės už viešosios tvarkos pažeidimą.
Vilniaus miesto apylinkės teismas
Vilniaus miesto apylinkės teismas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša Vilniaus miesto apylinkės teismas, nustatyta, kad J.Žilinskis Vilniuje, viešoje vietoje, stovėdamas šalia vaikų darželio-mokyklos tvoros, iš dalies apsinuogino bei, specialiai atkreipdamas į save lauke žaidžiančių mažamečių vaikų dėmesį, barškindamas vaikišku barškučiu, atvirai demonstravo pašaliniams asmenims, tame tarpe ir mažamečiams vaikams, savo lytinius organus.

Teismas nusprendė J.Žilinskį pripažinti kaltu ir skyrė griežčiausią įstatymo numatytą bausmę – laisvės atėmimą 2 metams 6 mėnesiams, bausmę atidedant 3 metams.

Teismas nuteistąjį įpareigojo dalyvauti elgesio pataisos programoje, neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nesilankyti prie vaikų ugdymo įstaigų. Nuteistajam pažeidus šias sąlygas, bausmės vykdymo atidėjimas gali būti panaikintas ir taikoma reali laisvės atėmimo bausmė.

Dėl bausmės atidėjimo, teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo. Po J.Žilinskio sulaikymo tokie įvykiai nebesikartojo, jis anksčiau neteistas (įstatymas įpareigoja pirmą kartą teisiamam asmeniui laisvės atėmimo bausmę skirti tik išskirtiniais atvejais); tvirkinamieji veiksmai gali būti labai įvairūs ir, teismo vertinimu, lytinių organų demonstravimas yra santykinai mažiausiai pavojingi iš tokių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius