Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje garsios fitneso trenerės, kurią sugyventinis bandė sudeginti gyvą, drama persikelia į teismą

Buvusios draugės vos nepadegęs Jurijus Solionovas stos prieš teismą. Vilniuje šis vyras moterį benzinu apipylė nuo galvos iki kojų – nuo tragedijos išgelbėjo tik budrus ir bebaimis taksi vairuotojas. Kaltinamajam gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.
Vilnietė Ilona K.
Vilnietė Ilona K. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šių metų sausio mėn. tik greita taksi automobilio vairuotojo reakcija išgelbėjo moterį, kai buvęs sugyventinis Jurijus Solionovas bandė ją padegti apipylęs benzinu. Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė šią baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos teismui, ketvirtadienį praneša Generalinė prokuratūra.

J.Solionovas kaltinamas grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti asmens sveikatą, pasikėsinimu nužudyti du asmenis itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir pasikėsinimu visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą.

2016 m. Vilniaus miesto apylinkės teismas jau buvo nuteisęs J.Solionovą už grasinimus nužudyti buvusią sugyventinę ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą. J.Solionovo siunčiamas grasinančio pobūdžio SMS žinutes moteris vėl pradėjo gauti 2017 m. rudenį, kai, atlikęs vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jis išėjo iš įkalinimo įstaigos. Siunčiamos žinutės nukentėjusiajai sukėlė pakankamą pagrindą manyti, kad grasinimai nužudyti gali būti įvykdyti.

Tragedija vos nesibaigusi situacija susiklostė šių metų sausį, kai iš namų išėjusi moteris įsėdo į išsikviestą taksi automobilį. Jai nespėjus uždaryti durelių, prie automobilio pribėgo jos buvęs sugyventinis ir, apipylęs mašinoje sėdinčią moterį benzinu, bandė įžiebti rankoje laikomą žiebtuvėlį. Visa tai išvydęs taksi vairuotojas staigiai sureagavo: iš vyriškio rankų išmušė žiebtuvėlį ir užlaužė jam ranką. Benzinu taip pat apsipylusį ir jau kitą žiebtuvėlį rankoje turintį J.Solionovą vairuotojas laikė tol, kol atvyko policijos pareigūnai ir užpuoliką sulaikė. Po šio įvykio J.Solionovas buvo suimtas dviem mėnesiams, vėliau griežčiausia kardomoji priemonė pratęsta dar trims mėnesiams.

„Kaltinamasis itin žiauriai, sudeginant kėsinosi nužudyti savo buvusią sugyventinę ir šalia buvusį taksi vairuotoją, visuotinai pavojingu būdu sunaikinti taksi automobilį, tačiau savo nusikaltimo nebaigė tik dėl priežasčių, nepriklausiusių nuo jo valios,“ – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras T.Čepelionis. Ikiteisminį tyrimą per itin trumpą laiką atliko Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos pareigūnai.

J.Solionovui už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Suprasti akimirksniu

  • Ilona su šiuo vyresniu vyru kartu gyveno apie 13 metų. Pora nebuvo susituokusi, tačiau susilaukė vaiko, jis iki šiol mažametis. Abu jie turi dabar jau suaugusių vaikų iš ankstesnių iširusių santuokų.
  • Ilona teigia daug sykių įspėjusi vyriškį, kad jis privalo atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio ir mokytis valdyti agresiją, antraip jiems teks išsiskirti.
  • Intensyvus Ilonos terorizavimo etapas prasidėjo nuo 2015 m. Už grasinimą nužudyti vyriškis buvo nuteistas ir pasiųstas atlikti realaus laisvės atėmimo bausmės. Dar būdamas pataisos namuose nuteistasis rašė nukentėjusiajai, grasindamas mirtimi.
  • Moterį vyras persekiojo ir pastaruoju metu – rašinėjo SMS žinutes, sekė, baugino.
  • Sausio 13 d. Žirmūnų gatvėje jis įvykdė išpuolį, dėl kurio buvo sulaikytas 48 valandoms. Po dviejų parų teismas leido jį suimti ir laikyti nelaisvėje 2 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius