Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įkliuvę telefoniniai sukčiai pakeliui į komisariatą pareigūnams pasiūlė 1 000 litų kyšį

Išvilioję vienos moters internetinės bankininkystės kodus aferistai žaibiškai paėmė 1 000 litų kreditą. Įtariamuosius sulaikė policija. „Uždirbtą“ sumą sulaikytieji bandė „investuoti“ – siūlė pareigūnams kyšį. Policininkams pasiūlymu nesusidomėjus, narkomanai ėmė vardyti nerealias kyšių sumas.
Vilniaus pataisos namuose
Asociatyvinė iliustracija: paaiškėjo, kad sulaikytieji yra anksčiau teisti narkomanai, vienas jų visai neseniai paleistas į laisvę iš pataisos namų. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį popiet Vilniaus centre policijos patruliai gaudė telefoninius sukčius, pabėgusius iš J.Basanavičiaus g. esančio DNB banko. Abu buvo sučiupti, rašo portalas delfi.lt.

Portalo žiniomis, sulaikytieji yra anksčiau teisti narkomanai D.S. (gim. 1983 m.) ir A.B. (gim. 1980 m.), vienas jų visai neseniai paleistas į laisvę iš pataisos namų.

Darbo ieškojusiai moteriai paskambinę sukčiai pažadėjo ją įdarbinti ir papasakojo standartinę pasaką apie tai, kad įdarbinant jiems reikalingi jos SEB elektroninės bankininkystės prisijungimo kodai, slaptažodžiai, asmens kodas.

Moters vardu žaibiškai paimtas 1 000 litų greitasis kreditas, pinigai pervesti į sąskaitą DNB banke.

SEB darbuotojai apie tai iškart pranešė kolegoms DNB, pastarieji iškart blokavo nurodytą sąskaitą.

Anot delfi.lt, tada pasipiktinę du sukčiai atėjo į J.Basanavičiaus g. esančią DNB banko būstinę. Įtarę, kad yra demaskuoti, nusikaltėliai spruko iš banko, tačiau patruliai juos netrukus sulaikė.

Vežant į komisariatą vienas sulaikytųjų ėmė gundyti patrulius pietumis už paleidimą. Supratęs, kad policininkai nėra išbadėję, pasiūlė 1 tūkst. litų, paskui po 1 tūkst. kiekvienam. Prašė sustoti prie bankomato – iškart atsiskaitysiąs.

Pareigūnams atsisakius kyšio ir įspėjus apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę, įtariamieji ėmė vardinti nerealias kyšių sumas, pasiekusias net 250 tūkst. litų kiekvienam policininkui.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimų telefonu tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius