-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vilniuje įkliuvo jauna kelių policininkė, įtariama už kyšius paleidinėjusi kelių kaubojus

Sostinės policijos Imuniteto skyriaus pareigūnų dėmesys nukrypo į kolegas kelių policijoje. Dėl kyšių įkliuvo tik 5 metų stažą turinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos rinktinės vyriausioji patrulė ir jos kolega net 23 metus jau tarnaujantis patrulis. Abiems gresia atleidimas iš darbo ir baudžiamoji byla teisme.
Asociatyvinė iliustracija
Asociatyvinė iliustracija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šių metų liepos 29 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus aps. VPK) Imuniteto skyriaus pareigūnai, gavę informacijos apie galimą Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos (KPV) Kelių patrulių rinktinės (KPR) pareigūnų kyšininkavimą, pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 225 str. 2 d. (Kyšininkavimas) ir įteikė pranešimus apie įtarimus Vilniaus apskrities VPK KPV KPR vyriausiajai patrulei E.Č. (tarnybos stažas – 5 metai) ir patruliui R.K. (tarnybos stažas – 23 metai).  

Pareigūnai įtariami tuo, kad 2014 m. liepos 29 d. apie 11 val. Vilniuje, Paneriškių gatvėje, iš krovininio automobilio vairuotojo pareikalavo kyšio už jo nepatraukimą administracinėn atsakomybėn dėl galbūt padaryto administracinio teisės pažeidimo, numatyto Administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 d.  (Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

Be to, Imuniteto skyrius atlieką ikiteisminį tyrimą pagal BK 228 str. 1 d. (piktnaudžiavimas), 24 str. 5 d., 228 str. 1 d. (sukurstymas piktnaudžiauti) ir 300 str. 1 d. (dokumentų klastojimas) ir praėjusią savaitę įteikė pranešimus apie įtarimus bei paskyrė kardomąsias priemonės Vilniaus aps. VPK KPV 2-os kuopos 1-ojo būrio specialistui T.V. ir Ukmergės miesto gyventojui V.B. 

Pareigūnas įtariamas padėjęs išvengti administracinės atsakomybės dėl Ukmergės miesto gyventojo galbūt padaryto administracinio teisės pažeidimo, numatyto Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d. (Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą).

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius