Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje įžūliai apiplėšta prieglauda: paleisti gyvūnai, pavogti daiktai ir pinigai

Šeštadienį Vilniuje įvykdytas įžūlus išpuolis prieš gyvūnų globos įstaigą „Vyšnių sodas“. Anot prieglaudos atstovų, jau kurį laiką jie susilaukia grasinimų, tad įtariama, kad tai tų pačių asmenų darbas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vyšnių sodas nuotr.

Kaip „Vyšnių sodai“ paskelbė savo „Facebook“ paskyroje, jau metus jų atžvilgiu tęsiasi sisteminga šmeižto kampanija ir grasinimai.

Šeštadienį grasinimai virto į realius veiksmus – prieglauda buvo dukart apiplėšta: išpjaustyti tinkleliai, išleisti visi pirmo aukšto gyvūnai, pavogti kompiuteriai su gyvūnų registrais, suaukotų pinigų sumos itin sunkiai sergantiems gyvūnams, darbuotojų dokumentai.

„Labai norime padėkoti neabejingiems kaimynams, kurie padėjo ne tik morališkai, bet ir gaudant visus išleistus gyvūnus, kurie išsibėgiojo per specialiai supjaustytus langų tinklelius ir išstumtus mūsų vilos langus.
Išpuoliai prasidėjo anksti ryte ir tęsėsi visą dieną, visi veiksmai buvo akivaizdžiai suplanuoti ir su nežmonišku įžūlumu“, – rašė „Vyšnių sodas“ atstovai.

Anot jų, pavogtuose kompiuteriuose buvo ir duomenys su vykstančiomis bylomis dėl šmeižto prieš gyvūnų globėjus. Būtent jie ir įtariami prisidėję ar net įvykdę ir suplanavę šiuos išpuolius.

„Kol kas visa informacija perduota policijai, medžiagos turime daugiau nei užtektinai, nes visus metus rinkome informaciją, kaupėme faktus. Byla dėl šmeižto ir grasinimų su visais faktais buvo pradėta prieš daugiau nei 3 mėnesius, advokatas ją nuolat papildydavo naujais faktais, kurių buvo apstu.

Juodinimo, šmeižimo, neapykantos kurstymo ir grasinimų kampaniją vykdė keli identifikuoti asmenys, kurie galimai ėmėsi tokių niekingų veiksmų. Kol vyksta tyrimas, nieko negalime viešinti“, – rašė „Vyšnių sodas“.

Anot jų, itin didelis iššūkis buvo sugauti išleisti gyvūnus, dauguma jų – pusiau laukiniai, gaudyti juos teko žaibiškai ir be jokių apsaugos priemonių, kol dauguma neišsibėgiojo į aplinkines gatves ir nepapuolė po automobilių ratais.

„Gaudomi gyvūnai iš išgąsčio kabinosi nagais ir dantimis į gaudančiųjų savanorių rankas, kojas, kaklus, nugaras.“

Beje, prieš keletą dienų „Vyšnių sodas“ paskelbė turinti didelių finansinių sunkumų ir įsiskolinimų, tad be papildomų aukų nebeturi galimybių priimti naujų gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius