Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 03 /15:19

Gediminas Jaunius pateikė savo įvykių versiją: pareigūnams dirbti netrukdžiau, savo pareigomis nesinaudojau, nekonfliktavau

8 asmenys Vilniuje turės pakratyti piniginę už karantino metu surengtą triukšmingą vakarėlį. Į komisariatą pakliuvo ir pareigūnams dirbti trukdęs kaimynas – Vilniaus miesto tarybos narys, prodiuseris Gediminas Jaunius. Jo elgesį žada svarstyti Laisvės partijos etikos komisija. Pavakarę apie incidentą feisbuke pasisakęs G.Jaunius teigė pareigūnams netrukdęs, o jų veiksmus vadino tarnybinių įgaliojimų viršijimu.
Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, šeštadienio naktį, apie 2 val. 14 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Krivūlės gatvės bute, garsiai leidžiama muzika.

Atvykę policijos pareigūnai rado aštuonis asmenis. Jiems surašyti protokolai dėl karantino pažeidimo. Gresia baudos iki 500 eurų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Jaunius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Jaunius

Kol pareigūnai dirbo, prie jų priėjo kaimyniniame bute gyvenantis vyriškis. Jis prisistatė esantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir trukdė pareigūnams dirbti, nevykdė jų reikalavimų.

Išsiaiškinta, kad pareigūnams dirbti trukdęs vyras – Gediminas Jaunius, gerai žinomas prodiuseris.

1978-aisiais gimęs vyras pristatytas į Vilniaus apskrities policijos komisariatą, jam surašytas protokolas dėl pareigūnų nurodymų nevykdymo, gresia bauda nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Partija žada svarstyti G.Jauniaus elgesį

Apie šį įvykį pranešus žiniasklaidai, sureagavo Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

„Dabar, kai esame visi pavargę nuo karantino suvaržymų ir siekiame jų laisvinimo bet kokių žinomų žmonių, o ypač – politikų pavyzdys yra kaip niekad svarbus. Apgailestauju, kad Gediminas Jaunius neišlaikė šio egzamino. Šį atvejį turės griežtai įvertinti Laisvės partijos etikos komisija“, – rašė ji.

G.Jaunius: mane laikė kruviname automobilyje

Šeštadienį popiet apie tai prakalbo ir pats tarybos narys.

„Dėl šios nakties įvykių mano kaimynystėje ir mano paties susidūrimo su policija Taip, šiąnakt mano kaimynystėje įvyko incidentas ir aš į jį sureagavau. Išgirdęs garsus laiptinėje, išėjau pažiūrėti, kas vyksta. Gyvename saugioje kaimynystėje, tokios situacijos, kaip ši – retenybė, juo labiau – vidury nakties“, – savo feisbuko paskyroje šeštadienį rašo politikas.

Jis teigia didžiąją dalį incidento filmavęs telefonu, visą medžiagą, jei jos reikės tyrimui, žada pateikti institucijoms ir bendradarbiauti.

„Noriu pabrėžti, kad pareigūnams dirbti netrukdžiau, savo pareigomis nesinaudojau, nekonfliktavau – tik uždaviau klausimus pareigūnams, ko pasekoje sulaukiau kvietimo pasitikrinti blaivumą. Įstatymui nenusižengiau, todėl nemačiau pagrindo vykdyti nepagrįstų perteklinių pareigūno reikalavimų, už tai buvau uždarytas į policijos automobilį, vėliau išvežtas į komisariatą pasiaiškinimui“, – rašo jis.

G.Jaunius aiškino, kad tai, kas vyko jo kaimynystėje traktuojantis kaip galimai perteklinius ir neproporcingus policijos pareigūnų veiksmus, tarnybinių įgaliojimų viršijimą.

„Taip, karantino taisyklės galioja visiems. Tačiau visi, pareigūnai taip pat, turime veikti pagal įstatymo raidę, o šiuo sudėtingu laikotarpiu, kuomet visuomenės psichologinė sveikata prastėja, įtampa auga – dar ir turime atrasti žmogiškumo kiekvienai situacijai spręsti.

Dėl policijos pareigūnų veiksmų teisėtumo – net ir žinodami, jog automobilis yra kruvinas, nedezinfekuotas, prilygsta antisanitarinėms sąlygoms ir tai jie patys patvirtino, vis tiek uždarė mane ir laikė jame beveik pusę valandos“, – rašo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius