Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje statybininkai vėl rado sprogmenį: išminavimo operacija – ir krovinių stotyje

Ketvirtadienį Vilniuje atlikdami darbus statybininkai rado daiktą, panašų į sprogmenį. Apie netikėtą radinį policijai pranešė statybos darbų inžinierius.
Vilniaus krovininė traukinių stotis
Vilniaus krovininė traukinių stotis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Krovininėje traukinių stotyje Panerių gatvėje specialiųjų tarnybų pareigūnai rado įtartiną metro ilgio ir 30 centimetrų pločio daiktą, kuris galimai yra sprogmuo, 15min.lt pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

15:27 val, įvestas policijos planas „Skydas“, kurį vykdo specialiosios tarnybos.

Krovininės traukinių stoties viršininkas 15min.lt informavo, kad įtartinas ir galbūt pavojingas radinys aptiktas terminalo transporto aikštelėje. Ši parkavimo zona pastaruoju metu rekonstruojama, čia atliekami žemės darbai. 

Praėjus porai valandų nuo pirminio pranešimo apie radinį, išminuotojai dar nebuvo iki galo išsiaiškinę situacijos ir likvidavę galimo pavojaus.

Primename, kad ketvirtadienio rytą irgi buvo įvestas planas „Skydas“, kai darbininkai ties Salininkų ir Katiliškių gatvėmis iškasė apvalų daiktą, kuris jiems pasirodė panašus į patrankos sviedinį.

Specialiosios tarnybos nustatė, kad tai apie 10 centimetrų diametro ir apie 30cm ilgio sprogmuo, nesprogęs dar nuo karo laikų.

Paprastai tokiose operacijose dalyvauja policijos specialiųjų pajėgų rinktinė „Aras“, kariuomenė ir kiti policijos pareigūnai, kad užtikrintų aplinkinių žmonių saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius