-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sučiupti sukčiai, internete pardavinėję neegzistuojančius automobilius

Susidomėję patiklūs pirkėjai, nematę perkamo automobilio, į sukčių nurodytą banko sąskaitą sumokėdavo avansą, policijos nustatytais atvejais siekdavusį 350-600 litų. Vėliau pardavėjai jau būdavo nepasiekiami – telefono numeris, aktyvuotas tą pačią dieną kaip ir įdėtas skelbimas, būdavo išjungtas, o skelbimas panaikintas.
„Subaru Impreza“ skelbimas
Asociatyvinė iliustracija: skelbimas apie parduodamą automobilį / Kadras iš eBay.co.uk

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai nustatė grupę asmenų, internete skelbdavusių apie neva parduodamus automobilius ir apgaule pasisavindavusių neegzistuojančio automobilio pirkėjų sumokėtą avansą.

Sukčiai veikė paprastai ir apgalvotai: skelbime nurodydavo technines automobilio savybes ir tai, kad automobilis vis dar keliauja iš užsienio, todėl dar nėra galimybės jo apžiūrėti.

Policija nustatė keturis įtariamus asmenis, kurie, veikdami grupėje, atlikdavo skirtingas „pareigas“: vieni talpino skelbimus apie fiktyviai parduodamus automobilius, kiti bendravo su potencialiais pirkėjais, grynindavo į banko sąskaitą gautus pinigus. Įtariamųjų sąrašas dar gali plėstis.

Šiuo metu yra nustatyti trys nuo aferistų nukentėję asmenys.

Ikiteisminis tyrimas dėl šios nusikalstamos veikos vykdomas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 1 dalį „Sukčiavimas“, už kurią sankcijoje numatyti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius