Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje teisiamas žinomas futbolininkas iš Brazilijos Gleysonas Barbosa, Lietuvoje gyvenęs ir žaidęs svetima pavarde

8 metais pasijauninusį brazilą, kurį labiau nei futbolas išgarsino artimi santykiai su grupės „Funky“ lydere Beata, užgriuvo teisiniai nemalonumai.
B.Vilkinos ir G.Barbosos namus sujaukė draugai. Porai prireikė valymo paslaugas teikiančios firmos paslaugų.
B.Wilkin ir G.Barbosa namuose / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio rytą Vilniaus rajono apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pateikti brazilui Gleysonui Barbosai.

1974 metais gimęs futbolininkas prisistatinėdavo 1982 metų gimimo asmeniu Gleytonu Barbosa. Tikslas – jaunesni futbolininkai pasirašo geresnius kontraktus.

G.Barbosa teisiamas dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu, dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą, dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Jo baudžiamojoje byloje – keliolika nusikalstamų veikų epizodų.

Pasinaudodamas suklastotu pasu brazilas ne tik kirto Lietuvos sieną, bet ir ne kartą gavo leidimus gyventi mūsų šalyje, vėliau visur keliaudavo, sykį yra apmovęs net Baltarusijos pasieniečius.

Bylos duomenimis, G.Barbosa kreipėsi į Lietuvos Migracijos departamentą dar 2005 metų žiemą, nuo tada ir prasidėjo su svetima tapatybe susiję įstatymų pažeidimai.

Svetainė EuroFootball.lt 2005 metų pavasarį pasakojo, kaip kelias savaites dėl kelio raiščių traumos nesitreniravęs ir nežaidęs rungtynių „Vilniaus“ ekipos legionierius brazilas Gleytonas Barbosa grįžta į rikiuotę. Barbosa, kuriam tuo metu buvo trisdešimt, pristatytas kaip 22 metų futbolininkas, tą sezoną aikštėje buvęs vienu geriausių savo komandoje, tačiau praleidęs patį pirmąjį sezono susitikimą „A lygos“ čempionate.

Ankstesnį sezoną Lenkijoje praleidęs G.Barbosa per savo karjerą taip pat yra atstovavęs ir vokiečių „Schalke“ bei „Nürnberg“ klubams.

Praėjusį rudenį grupės „Funky“ vokalistė 32 metų Beata Wilkin žurnalui „Žmonės“ yra pasakojusi: „Gyvenime vieną kartą pasielgi neapgalvotai ir tas šleifas paskui velkasi iš paskos, slegia metų metus. Tikrasis Gleytono vardas yra Gleysonas. Ir jis – penkeriais metais vyresnis, nei iki šiol rašė spauda, – trisdešimt penkerių. Ne su savo pasu Barbosa dešimt metų žaidė Vokietijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Tuo metu Brazilijoje daug sportininkų taip elgėsi. Barbosai vadybininkas irgi patarė: „Jaunesnis amžius sportininkui – naudingiau...“

Baudžiamojo kodekso 300-asis straipsnis „Dokumento suklastojimas ar suklastoto dokumento panaudojimas arba realizavimas“ numato, jog „Tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba netikrą ar suklastotą dokumentą panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.“

Brazilo advokatas trečiadienį skubėjo į kitą teismo posėdį, todėl nebuvo apklaustas nei kaltinamasis, nei liudytoja jo mylimoji Beata. Procesas atidėtas iki rudens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius