Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 09 /10:23

Visagine ir Ukmergėje išterlioti sovietų paminklai, Jurbarke numestos Ukrainos vėliavos

Visagine ir Ukmergėje dažais apipilti ir aprašinėti sovietiniai paminklai. Tuo metu Jurbarke ant žemės numestos Ukrainos vėliavos.
Ukmergėje stovintis sovietinis monumentas, anksčiau nuspalvintas Ukrainos vėliavos spalvomis, aprašinėtas Rusiją palaikančiais šūkiais.
Ukmergėje stovintis sovietinis monumentas, anksčiau nuspalvintas Ukrainos vėliavos spalvomis, aprašinėtas Rusiją palaikančiais šūkiais. / Nuotr. iš Dariaus Varno „Facebook“

Kaip skelbia Policijos departamentas, sekmadienio rytą, apie 8 val. 11 min., Visagine pastebėta, kad Taikos prospekto ir Kosmoso gatvių sankryžoje stovintis paminklas žuvusiems sovietų kariams apipiltas raudonos spalvos dažais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Balandžio pradžioje nuo šio Antrojo pasaulinio karo aukų (nežinomų karių) kapo Taikos prospekte ir Kosmoso gatvių sankryžoje buvo pašalintas ženklas, simbolizuojantis Sovietų Sąjungos pergalę prieš Vokietiją.

Tada Visagino savivaldybė skelbė, kad pašalintas nuo kapo ženklas nėra sudedamoji jo dalis bei pats ženklas laikytinas draudžiamu simboliu, nes demonstruoja sovietinę simboliką (herbą).

Tuo metu savaitgalį Ukmergėje, Kauno ir Deltuvos gatvių sankryžoje stovintis sovietinis monumentas, anksčiau nuspalvintas Ukrainos vėliavos spalvomis, buvo aprašinėtas Rusiją palaikančiais šūkiais.

Kaip matoma nuotraukose, kuriomis feisbuke pasidalijo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, ant skulptūros „Vėliavnešiai“ bei jos postamento pripiešta Rusijos karo Ukrainoje simboliu tapusių raidžių „Z“ ir „V“, užrašų „Slava Rus“.

Abu su paminklais susiję įvykiai užfiksuoti gegužės 9-osios išvakarėse, kai Rusijoje švenčiama vadinamoji Pergalės diena. Šiemet Lietuvoje jos metu baiminamasi incidentų.

Minint Sovietų Sąjungos 60-metį pastatytą skulptūrą „Vėliavnešiai“ jau ne kartą raginta nukelti, šios diskusijos paaštrėjo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Maždaug prieš mėnesį skulptūra buvo nuspalvinta Ukrainos vėliavos spalvomis.

Jurbarke numestos ant žemės rastos Ukrainos vėliavos. Kaip skelbia Policijos departamentas, sekmadienio vakarą, apie 20 val. 50 min., S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, pastebėtos ant žemės numestos Ukrainos vėliavos.

Jos parke buvo pritvirtintos ant medžių kamienų. Pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius