Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Visagine sulaikyta 10 įtariamųjų narkotikų platinimu

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus, Visagine nustatė dešimt asmenų, įtariamų neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu ir laikymu.
Albinas Antanas Štaškevyčius
Asociatyvinė iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šie asmenys sulaikyti lapkritį po išsamaus tyrimo, kurio metu buvo fiksuojamos daromos nusikalstamos veikos ir analizuojama surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Dar birželio mėnesį kriminalinės policijos pareigūnams atliekant ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis buvo gauta duomenų apie Visagino 60-metį gyventoją, kuris mieste neteisėtai platina narkotines medžiagas – heroiną. Kadangi šis asmuo pareigūnams buvo žinomas ir teistas už analogišką nusikaltimą, todėl gauta informacija nebuvo suabejota.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad vyriškis heroiną Visagine platina kartu su anksčiau, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, teistu, Visagino miesto 39 metų gyventoju. Sulaikymo operaciją buvo nuspręsta atlikti tik surinkus pakankamą kiekį duomenų apie daromus sunkius nusikaltimus.

Sulaikius įtariamuosius buvo atliktos kratos jų gyvenamosiose vietose, kuriose buvo rastos narkotinės ir psichotropinės medžiagos. Pas vieną iš vyrų, kuris buvo įtariamas narkotinių medžiagų platinimu dideliais kiekiais, rasta, kaip įtariama, didelis kiekis heroino, piniginės lėšos, gautos iš nusikalstamos veikos.

Pas kitą vyrą, įtariamą narkotinių medžiagų platinimu, rastos pardavimui skirtos narkotinės medžiagos, kurias sulaikymo metu jis bandė paslėpti.
Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat nustatyta, kas šis asmuo įvykdė kelias vagystes iš Visagino savivaldybėje esančių sodų namelių. Kratos metu pas jį rasti iš sodo namelių pavogti daiktai.

Visagino miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas šiems asmenims paskyrė kardomąsias priemones – suėmimus. Iš viso baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta, patraukta dešimt asmenų. Kaltinimai dėl heroino platinimo įteikti dviem asmenims. Aštuoniems asmenims teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Dauguma jų niekur nedirba ir anksčiau ne kartą teisti.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų, o dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo dideliais kiekiais – laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius