Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visureigiu į Lietuvą vykusios Kaliningrado gyventojos deklaravo alkoholį, o gintarą „pamiršo“

Tarp asmeninių daiktų paslėpto gintaro Rusijos pilietėms į mūsų šalį įvežti nepavyko.
Sulaikyta gintaro kontrabanda
Sulaikyta gintaro kontrabanda / Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr.

Praėjusį penktadienį, rugpjūčio 14 d., Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pasienio kontrolės punkte su Rusija sulaikė dviejų Rusijos piliečių gabentą gintaro kontrabandą, vertinamą daugiau nei 1 500 eurų.

Į Panemunės kelio postą iš Rusijos Federacijos apie vidudienį lengvuoju automobiliu „Mitsubishi Outlander“ atvykusios Kaliningrado gyventojos muitinės pareigūnams deklaravo gabenančios po litrą degtinės ir po 0,7 l vyno.

Detaliai patikrinę automobilį ir keleivių daiktus, muitinės pareigūnai tarp jų rado paslėpto apdoroto gintaro ir jo žaliavos. Iš viso moteriškės nedeklaruodamos muitinei gabeno daugiau nei 4 kg gintaro žaliavos ir daugiau nei 0,5 kg apdoroto gintaro. 

Daugiau nei 1 500 eurų įvertintas gintaras yra sulaikytas, Rusijos pilietėms surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 210 str. 2 d. 
Iš viso šiais metais Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė daugiau nei 140 kg  neapdoroto gintaro ir gintaro dirbinių, kurių vertė – daugiau nei 16 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius