Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vogtą“ autobusiuką regbininkams pardavusi Lietuvos muitinė svarsto, kaip tai galėjo įvykti

Sekmadienį Medininkų pasienio punkte įstrigo Vilniaus regbio akademijos sportininkės. Paaiškėjo, kad jų autobusiukui paskelbta Interpolo paieška. Treneris Vidmantas Valys ėmė ieškoti teisybės, nes transporto priemonę pirko iš Lietuvos muitinės. Ši patvirtino išties pardavusi iš kontrabandininko konfiskuotą mikroautobusą ir svarstė, kad jo netekęs rusas galėjo pasiskųsti savo šalies teisėsaugai dėl vagystės.
Medininkų pasienio punkte sulaikytas regbininkų autobusiukas
Medininkų pasienio punkte sulaikytas regbininkų autobusiukas / V.Valio nuotr.

15min jau rašė, kad „Mercedes-Benz Sprinter 213“ muitinėje buvo sustabdytas sekmadienio rytą, kai regbininkės keliavo į varžybas Baltarusijoje.

„Automobilis buvo pirktas per lizingą, registruojamas per Registrų centrą, varomas per techninę peržiūrą, daromi draudimai ir niekam neužkliuvo, o dabar sužinome, kad automobilis yra sulaikytas dėl Rusijos Interpolo paieškos“, – feisbuke piktinosi komandos treneris V.Valys.

Pirmadienį Lietuvos muitinė patvirtino šį autobusiuką išties konfiskavusi ir pardavusi aukcione.

„Šis mikroautobusas pirmą kartą buvo sulaikytas muitinėje 2012 m. rugpjūčio 20 d. su jame gabenta kontrabanda, kai Latvijos pilietis iš Kaliningrado srities į Lietuvą važiavo per Panemunės kelio postą su Rusijos piliečiui priklausančiu mikroautobusu rusiškais valstybiniais numeriais“, – paskelbė Lietuvos muitinė.

Maždaug po mėnesio Tauragės rajono apylinkės teismas automobilį konfiskavo. Tų pačių metų gruodžio 1 dieną transporto priemonė buvo parduota aukcione, tuo metu ji ieškoma nebuvo.

„Ar galėjo buvęs automobilio savininkas, iš kurio buvo konfiskuotas automobilis, vėliau kreiptis į Rusijos teisėsaugą ir įforminti vagystės atvejį, dėl ko minėta transporto priemonė atsidūrė Interpolo duomenų bazėse, Lietuvos muitinė duomenų neturi“, – svarstė muitinės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius