Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje sulaikyti Kauno „kamuolinių” gaujos lyderiai Giedrius Janonis ir Andrius Juodis

Retinamos Kauno mafijos gretos. „Delfi“ šaltinių teigimu, praėjusį pirmadienį Vokietijoje sulaikyti pastaraisiais metais aktyviai gyvavusio Kauno nusikalstamo „kamuolinių“ susivienijimo pagrindiniai lyderiai, praeityje ne kartą teisti – Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys ir Gruzino pravarde geriau žinomas Andrius Juodis.
Giedrius Janonis teisme
Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys, ne kartą yra turėjęs problemų ir su Lietuvos teisėsauga. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno mafijos veikėjams suduotas dar vienas rimtas smūgis. Šį kartą – Vakaruose.

Pirminiais duomenimis, „kamuolinių“ veikėjai vokiečių pareigūnams Berlyne įkliuvo dėl brangių automobilių vagysčių ir kitų nusikaltimų organizavimo. Kol kas neaišku, kada abu kauniečiai bus sugrąžinti į Lietuvą, penktadienį rašo Delfi.lt.

„Kamuoliniai“ laikomi konkuruojančia gauja kitai grupuotei – „agurkiniams“. Didelių konfliktų tarp šių gaujų neužfiksuota, išskyrus mįslingą atveji, kai 2009 m. Kauno rajone automatais buvo apšaudyti ir sunkiai sužeisti vienas agurkinių lyderių kartu su asmeniniu apsaugininku. Tada policininkai sulaikė „kamuolinių" lyderį G.Janonį, bet pritrūkę įrodymų jį paleido. Įvykis liko neištirtas.

Prieš kelerius metus „kamuolinių“ lyderiai G.Janonis ir A.Juodis bei kiti gaujos nariai buvo nuteisti už vieno Kauno verslininko pagrobimą ir jo reketavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius