Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos iš kalėjimo išėjęs kišenvagis tęsė darbus, kol pritraukė Vilniaus kriminalistų dėmesį

Vilniaus Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai Savanorių prospekte su įkalčiais sulaikė kišenvagį (gim. 1988 m.).
Sulaikytas kišenvagis
Sulaikytas kišenvagis / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Sostinės pareigūnai pastebėjo, kad paros įvykių suvestinėse per pastarąsias tris savaites pagausėjo kišenvagysčių viešajame transporte.

Atlikę išsamesnę analizę ‒ šių nusikaltimų padarymo būdų, vietų ir laiko ‒ pareigūnai ėmėsi darbo. Kaip rodo ilgametė praktika, kad kišenvagiai, atlikę laisvės atėmimo bausmes, dažniausiai ir toliau tęsią savo nusikalstamą veiklą.

Pareigūnai nustatė, kad šių metų rudenį iš pataisos namų į laisvę buvo paleisti net trys kišenvagiai.

Kriminalistų darbo rezultatų ilgai laukti nereikėjo – jau gruodžio 10 d. apie 16 val. sostinės Savanorių pr. su įkalčiais sulaikytas vienas iš tos į laisvę išėjusios trijulės ‒ 35 metų amžiaus vilnietis.

Jis, 16-to maršruto troleibuse slapčia nuo aplinkinių atsegęs moters rankinę, pavogė piniginę su pinigais, bankų kortelėmis ir dokumentais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikytasis uždarytas į areštinę. Be to, paaiškėjo, kad jam jau pareikšti įtarimai dėl lapkričio mėn. padaryto plėšimo, kuomet prie autobusų stoties esančio prekybos centro, panaudojęs fizinį smurtą, apiplėšė praeivį.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad šis vyras yra padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų sostinėje, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053, (8 5) 271 6132.

Prieš artėjančias šventes pareigūnai atkreipia visų dėmesį į tai, kad važiuojant visuomeniniu transportu, lankantis turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis pinigines, mobiliojo ryšio telefonus ar kitus vertingus daiktus laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant ‒ nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius