TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VW žibintų vagysčių Perkūnkiemyje protrūkis supykdė vilnietį: „Kur policijos pasala?“

Į 15min redakciją kreipėsi pasipiktinęs vilnietis – per dešimt dienų Perkūnkiemio rajone pavogti 4 „VW Touareg“ žibintai. Nors vagystės vykdomos reguliariai, policija kol kas negali pasigirti rezultatais.
Perkūnkiemyje pavogti VW žibintai
Perkūnkiemyje pavogti VW žibintai / Facebook/Perkūnkiemis nuotr.

„Įvykiai užregistruoti policijoje, bet paprasto dalyko negali suorganizuoti – pasalos“, – piktinosi vilnietis.

Jis pridūrė, kad viena tokia vagystė VW savininkui atneša 1,2 tūkst. eurų nuostolį, tad norėtųsi, kad būtų imtasi kokių nors aktyvesnių veiksmų.

Vilniaus apskrities policija 15min patvirtino – kelios vagystės iš tiesų registruotos ir tiriamos šeštajame miesto policijos komisariate, tačiau tiksli statistika nėra vedama.

Pavyzdžiui, Perkūnkiemio gatvėje birželio 14 d. 13 val. 50 min. registruota būtent VW žibintų vagystė, padaryta žala – 1,1 tūkst. eurų. Lygiai toks pats pranešimas užregistruotas ir sekmadienį.

Beje, kenčia ne tik VW savininkai, birželio 22 d. išlupti „Volvo XC90“ automobilio žibintai, padaryta žala – 700 eurų.

Policijos atstovas priduria, kad siekiant sugauti vagis pasalos – ne visada geriausia priemonė.

„Policijos pareigūnai, atsižvelgdami į įvykio aplinkybių patikslinimo rezultatus ir tyrimo metu gautą informaciją, kiekvienu konkrečiu atveju sprendžia, kokiomis priemonėmis tikslinga nustatyti įtariamąjį (-uosius). Pasala jokiu būdu nėra universali, visais atvejais automatiškai taikytina ar įmanoma taikyti priemonė“, – rašoma policijos atsakyme.

Stojo ginti pareigūnus

Apsilankius Perkūnkiemio gyventojų bendruomenės grupėje feisbuke, čia gausu pranešimų su apvogtais VW automobiliais ir pasipiktinimu policijos pareigūnu darbu.

„Kameros ir policija – bejėgiai, – konstatavo Marius, o jam pritarė ir Gediminas, pasidalinęs savo istorija. – Aš prieš metus buvau pateikęs policijai vagies veido nuotrauką ir panašiai, įrašą iš vaizdo kamerų, kaip įvyko vagyste. Bet kaip ir pats minėjote, deja, policija nesugebėjo surasti vagies.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaizdo kamera
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaizdo kamera

Tuo tarpu kitas Perkūnkiemio gyventojas suabejojo kaimynų noru rengti pasalas ir taip sugauti vagis.

„Manot, jog pareigūnų pravažiavimas pagrindine gatve padės? Lups kiemų viduje, o dar geriau ten, kur nėra langų, – rašė jis ir pridūrė: – Tik priminsiu, kad kai prieš pusmetį masiškai vogė „Volvo XC90“ lempas Karoliniškėse, Pilaitėje, vagis sugavo. Taikomi kiek kitokie metodai, negu pravažiavimas gatve. Perkūnkiemis ne Naujininkai, kad reikėtų nuolat stebėti.“

Išlupti trunka keletą sekundžių

„VW Touareg“ ir „Volvo XC90“ jau senai pamėgti ilgapirščių, mat jų gamintojai nusprendė žibintus įmontuoti taip, kad vagys net neatidarę kapoto juos gali išlupti per keletą sekundžių.

Kai kurie gyventojai turtą saugoti ragino prisukdami papildomus varžtus prie žibintų, taip vietoje kelių sekundžių vagys turės prie automobilio sugaišti bent keletą minučių.

Tačiau Tomas atkreipė dėmesį, kad lupdami prisuktus žibintus vagys automobiliui gali pridaryti dar daugiau nuostolių – ne tik pavogs geidžiamas šviesas, bet per jėgą juos lupdami apgadins ir kitas detales, pavyzdžiui, kapotą ar sparnus, taip savininkas patirs dar daugiau nuostolių.

„Pirmą kartą „Volvo“ visureigiui groteles priekines pavogė, įdėjom kitas, prisukom varžtais. Antrą kartą nepavogė, bet bandydami išlupti groteles, jas sulaužė“, – panašia patirtimi pasidalino viena vairuotoja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Automobilių vagis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Automobilių vagis

15min šnektelėjo su automobilių saugos sistemas montuojančios įmonės „Lapinas“ meistru, šis patikino, kad norint apsisaugoti nuo vagių, problemiškų automobilių savininkams išties rekomenduojama papildomai pritvirtinti žibintus.

Jis pridūrė, kad pati įmonė siūlo apsaugos priemones itin vagių mėgstamų „Volvo XC90“ automobilių savininkams, žibintai pritvirtinami kone nepajudinamai, o ir kapoto atidarymą ilgapirščiams saugos ekspertai gali apsunkinti.

Dar vienas į diskusiją įsijungęs Perkūnkiemio gyventojas ironizavo, kas vagys siaus tol, kol žmonės pirks vogtus daiktus.

„Šitie atvejai jau klasika tapę. Skundžiasi, kad pavogė žibintus. Gauna kasko išmoką. Eina į skelbiu.lt ir perka vogtus žibintus. Skundžiasi, kad pavogė žibintus. Gauna kasko... Ir taip sukasi, kol vietoj VW nusiperka „Citroen“, – ironizavo jis.

Skundžiasi, kad pavogė žibintus. Gauna kasko išmoką. Eina į skelbiu.lt ir perka vogtus žibintus. Skundžiasi, kad pavogė žibintus. Gauna kasko...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius