-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyras vaidino Vilniaus policijos superagentą – tikri pareigūnai ieško nukentėjusiųjų

Elitinio padalinio policininku apsimetinėjęs vyras įtariamas apgaule įgijęs daug didelės vertės turto. Policija viešina įtariamojo nuotraukas ir prašo atsiliepti nukentėjusiuosius.
Suimtas įtariamasis
Suimtas įtariamasis / Vilniaus VPK nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d.).

2019 m. lapkričio mėn. kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris, kaip įtariama, ne vienus metus iš nukentėjusių asmenų apgaule įgydavo didelės vertės turtą.

Įtariamasis įsigijo automobilius, kurie panašūs į policijos pareigūnų naudojamas transporto priemones.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo, siekdamas įgauti aplinkinių asmenų pasitikėjimą ir pateikdamas apie save tikrovės neatitinkančią informaciją, neva jis yra policijos pareigūnas iš organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinio, kad būtų įtikinamiau, įsigijo ir naudojo transporto priemones, kurios panašios į policijos pareigūnų naudojamas transporto priemones, buvo susikūręs asmeninį el. pašto adresą – policija.ontv@gmail.com. Be to, jis nevengė demonstruoti ginklo, taip pat siūlė asmenims įsigyti policijos konfiskuotų daiktų ir, paimdamas išankstinę pinigų dalį už sutartas prekes, juos pasisavindavo.

Vilniaus VPK nuotr./Suimtas įtariamasis
Vilniaus VPK nuotr./Suimtas įtariamasis

Taip pat, įgijęs asmenų pasitikėjimą, įkalbėdavo pasirašyti įgaliojimus disponuoti jų turimu nekilnojamuoju turtu (namai, žemės sklypai), kurį neva žadėdavo parduoti didesnėmis kainomis negu jų vertė yra iš tikrųjų, po to, įgaliojimų pagrindu, nekilnojamąjį turtą parduodavo, o pinigų savininkams negrąžindavo. Tokiu būdu apgaule įgijo svetimą, didelės vertės turtą.

Šiam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl kelių nusikalstamos veikos epizodų, atsižvelgiant į nusikalstamos veikos sunkumą ir kitas bylos aplinkybes, teismas yra paskyręs kardomąją priemonę ‒ suėmimą.

Jjis nevengė demonstruoti ginklo, siūlė žmonėms įsigyti neva policijos konfiskuotų daiktų.

Įtariama, kad nuo šio asmens nusikalstamų veikų galėjo nukentėti ir daugiau asmenų, todėl policijos pareigūnai nukentėjusius prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnus: vyresniąją tyrėją Rasą Kunigauskienę, tel. 8 700 65127, el. p.rasa.kunigauskiene@policija.lt; vyriausiąjį tyrėją Airidą Matulevičių, tel. 8 700 65108, mob. tel. 8 682 67805, el. p. airidas.matulevicius@policija.lt, taip pat į ikiteisminį tyrimą kontroliuojantį Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorą Ramūną Šileiką, tel. (8 5) 266 2521, el. p. ramunas.sileika@prokuraturos.lt.

Vilniaus VPK nuotr./Suimtas įtariamasis
Vilniaus VPK nuotr./Suimtas įtariamasis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius