Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiauri žmogžudystė Kaune: auka nukraujavo dėl sukarpytos nosies ir ausies

Kovo 26 dieną Kauno Žemaičių gatvėje trys jauni vyrai, įtariama, įvykdė kraupią žmogžudystę. Nusprendę pasityčioti iš kur kas vyresnio sugėrovo, žirklėmis sužalojo jam ausį ir nosį. Auka mirtinai nukraujavo vietoje. Balandžio 19 d. buvo sulaikyti įtariamieji, dieną vėliau dviems iš jų teismas paskyrė suėmimą.
Kaltinamieji atvesdinti į teismą
Kaltinamieji atvesdinti į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak bylos prokuroro Vytauto Gatavecko, nusikaltimas įvykdytas išgertuvių, vykusių 54-erių metų aukos bute Kaune, metu. Alkoholį ketveriukė vartojo keletą dienų iš eilės dar iki įvykio. Tarpusavyje įtariamieji ir nužudytasis – tiesiog pažįstami, gyveno viename rajone.

„Besaikio alkoholio vartojimo pasekoje įtariamiesiems kilo noras pasityčioti iš nukentėjusiojo. Buvo panaudotas netipinis nusikaltimo įrankis – žirklės. Nukentėjusiajam sužalota nosis, ausis, dėl ko jis įvykio vietoje nukraujavo ir mirė. Nukraujavimas įvyko gana greitai“, – teigė prokuroras.

Anot jo, tai – vieninteliai sužalojimai. Naudotos buvo medicininės žirklės. Žaizdos – ne paprasti įbrėžimai, o įkirpimai. Auka, pirminiais duomenimis, nebuvo laikoma surišta, nesipriešino.

„Duomenų, kad nužudytasis bandė priešintis, neturime. Matyt, negalėjo to padaryti dėl per didelio suvartoto alkoholio kiekio. O ir vyresnis už įtariamuosius. Be to, buvo neįgalus. Apie tai, kas nutiko, jie patys pranešė kaimynams. Užėję pasakė: „Lygtai miręs“. Tuomet pasišalino iš įvykio vietos. Kaimynai iškvietė medikus, policiją“, – tikino V.Gataveckas.

Nuo įvykio dienos buvo renkami duomenys, trečiadienį trys įtariamieji – Vidas Šatas, Mantas Germanavičius ir Artūras Mockus – buvo sulaikyti.

Ketvirtadienį du iš jų atvesdinti į Kauno apylinkės teismą. Vienam skirtas dviejų, kitam – trijų mėnesių suėmimas. Trečiąjį planuojama į teismą atvesdinti vėliau.

Įtariamieji, kuriems 27-29-eri metai, teisti ne po vieną ar du kartus – daugybę kartų. Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Vien Lietuvoje – nuo 4 iki 7 kartų. Teisti už turtinio pobūdžio nusikaltimus: vagystes, plėšimus.

Paklaustas, koks yra nužudymo motyvas, prokuroras atsakė: „Užėjo noras pasišaipyti“.

Įtariamieji neneigia savo veiksmų, kažkiek gailisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius