Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žibutės ir savo saugumu nepasirūpinusiam vadeliotojui – protokolas ir policijos palyda iki namų

Penktadienio vakarą kelyje Panevėžys-Skaistgiriai sustabdytas į savo saugumą spjovęs vadeliotojas. Vyras kumelės tempiamu vežimu kelyje buvo vos matomas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kelių policijos pareigūnai pirmiausia pastebėjo baltą kumelę ir tik po to jos tempiamą vežimą. Ant vežimo kabėjo keletas atšvaitų, tačiau jie buvo padengti tokiu purvo sluoksniu, kad praktiškai neatspindėjo šviesos.

Sustabdytas vadeliotojas pasakojo, kad pasikinkęs kumelę vardu Žibutė, dieną vyko į Panevėžį. Čia jis į supirktuvę pridavė metalo laužą. Namo vyras ketino grįžti dar šviesiu paros metu, tačiau netikėtai prireikė keisti pradurtą vežimo ratą. Sugaišęs šiek tiek laiko vadeliotojas į savo namus netoli Skaistgirių kaimo patraukė jau sutemus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nors kelių eismo taisyklėse numatyta, kad tamsiu paros metu ant vežimo turi šviesti žibintai, o vadeliotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę, tačiau šių reikalavimų pažeidėjas nevykdė.

Už tai policijos pareigūnai jam surašė protokolą ir paskyrė pusę minimalios baudos – 10 eurų. Taip pat buvo nuspręsta patikrinti ir vadeliotojo blaivumą. Vyras su savimi vežėsi kelis butelius alaus, tačiau teigė negėręs. Tą patį parodė ir alkoholio matuoklis, kurio ekrane užsidegė nuliai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nuo vežimo sustabdymo vietos iki vadeliotojo namų buvo likę daugiau nei 10 kilometrų, tad pareigūnai nusprendė nerizikuoti eismo saugumu.

Beveik nematomą Žibutės bei vadeliotojo duetą ekipažas palydėjo iki pat Skaistgirių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius