Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus Žirmūnų g. daugiabutį Nr. 93 niokojo 23 gaisrai – draudžiama prie jo palikti mašinas

Prie dažnai degančio Vilniaus daugiabučio nebus galima statyti automobilių, kad transporto priemonės nekliudytų gelbėtojams pasiekti jų nuolat lankomos nelaimių vietos. Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba su Vilniaus miesto savivaldybe parengė informacinį skydą, kuris kartu su kelio ženklu „Stovėti draudžiama“ bus įrengtas prie dažnai degančio Vilniaus Žirmūnų gatvės 93–iojo namo.
2007-ųjų kovo 11-osios tragedijos akimirka
Žirmūnų gatvės 93–iojo namo prieigos po 2007-ųjų kovo 11-osios tragedijos / Andriaus Vaitkevičiaus ir 15min.lt archyvo nuotr.

Kaip trečiadienį pranešė Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, taip bus nurodytos vietos, kurios turi būti neužstatytos, kad, kilus gaisrui, galėtų privažiuoti gaisrinė technika.

Ugniagesių duomenimis, šiame daugiabutyje per pastarąjį dešimtmetį kilo net 23 gaisrai. 2007 metais jame kilo ir tragiškiausias gaisras sostinėje, per kurį žuvo šeši žmonės, o 23 gyventojai, tarp jų ir devyni vaikai, buvo traumuoti.

„Skubėdami į pagalbą šio namo gyventojams, ugniagesiai kaskart susiduria su ta pačia problema – negali skubiai privažiuoti prie gaisro židinio dėl prie namo stovinčių automobilių“, – sakė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius.

Pasak jo, gaišdami brangų laiką ugniagesiai tokiais atvejais bando važiuoti kitu keliu, turi patraukti pravažiuoti kliudančius automobilius.

„Apmaudu, kad ir kituose sostinės rajonuose padėtis yra ne ką geresnė. Tuo labiau, kad per metus Vilniaus daugiabučiuose tenka gesinti per 300 gaisrų“, – sako R.Steponavičius.

Ketvirtadienį prie šio namo bus įrengtas informacinis skydas, kuriame bus nurodyta, kurias vietas gyventojai turi palikti neužstatytas.

Ugniagesiai tikisi, kad gyventojai, rūpindamiesi savo saugumu, nestatys automobilių į paženklintas vietas.

Ugniagesiai tikisi, kad gyventojai, rūpindamiesi savo saugumu, nestatys automobilių į paženklintas vietas, todėl, kilus gaisrui, greičiau sulauks pagalbos.

Įvykus nelaimei ar esant skubios pagalbos poreikiui paženklinta vieta galės naudotis ir kitos specialios transporto priemonės – greitosios pagalbos, policijos darbuotojai.

Teisėsaugos pareigūnams pavyko nustatyti prieš aštuonerius metus šiame daugiabutyje kilusio tragiško gaisro galimą kaltininką. Jaunam vyrui buvo pateiktas įtarimas dėl tyčinio nužudymo nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

VIDEO: Vilniuje prie Žirmūnų g. daugiabučio dėl gaisrų pavojaus draudžiama šalia palikti automobilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius