Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių aukų praėjusios paros gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 41 gaisrą bei atliko 19 gelbėjimo darbų. Žmonių aukų ir traumų buvo išvengta.
Gaisras Panevėžio rajone
Gaisras Panevėžio rajone / Įvykio liudytojo nuotr.

Ketvirtadienį ryte buvo gautas pranešimas, kad  Elektrėnų savivaldybės, Pakalniškių kaime esančiame daugiabutyje kilo gaisras. Atvykus ugniagesiams, iš buto antrajame aukšte veržėsi dūmai. Gaisro metu apdegė koridorius,  kambaryje buvusi lova, kompiuteris ir kiti namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Praėjusios dienos ryte gaisras kilo ir Zarasų rajone, Pakerių kaime esančiame mediniame gyvenamajame name.  Gaisro metu apdegė šešių kv m patalpa, išdegė apie 7  kv m perdengimo. Įvykis tiriamas.

O vidurdienį liepsnojo gyvenamasis medinis namas Trakų rajone, Aukštadvario seniūnijoje, Bijūnų kaime. Atvykus gaisrininkams, jis jau degė atvira liepsna. Nudegė stogas, išdegė vidus, apdegė namų apyvokos daiktai. Gaisras tiriamas.

Apie 16 val. ugniagesiams teko skubėti į Panevėžio rajono Stipruolių kaimą, kur degė šio kaimo gyventojai priklausanti rūkykla, kurioje buvo rūkomi sūriai. Gaisro metu rūkykla ir joje buvę sūriai sudegė,  apdegė 8 kv m  šalia esančios pirties lauko sienos, nudegė 6 kv m jos stogo. Įvykis taip pat tiriamas.

Praėjusios dienos pavakare  liepsnojo ir Ukmergės rajono Eimantiškio kaimo gyventojui priklausantis individualus gyvenamasis medinis namas. Atvykus ugniagesiams, jis degė atvira liepsna. Nudegė stogas, apdegė namo sienos, perdengimas, namų apyvokos daiktai.   Įvykis tiriamas.

O vakare ugnis nusiaubė Varėnos rajono, Musteikos kaimo gyventojo gyvenamąjį medinį namą. Atvykus ugniagesiams, jis buvo apimtas ugnies, nuo kurios jau buvo įgriuvęs stogas. Gaisro metu apdegė namo sienos, baldai ir namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

Apie 22 val. ugniagesiai skubėjo į Palangos Saulėtekio tako gatvėje esantį daugiabutį. Jiems atvykus, pro vieno iš butų langų veržėsi dūmai. Gaisro metu apdegė  gartraukis ir virtuvės sienos. Ugniagesiai atidarė  langus ir išvėdino patalpas.

Didelis gaisras naktį iš ketvirtadienio į penktadienį kilo  Panevėžio rajone, Dembavos kaime, kur  degė automobilių dirbtuvės, įrengtos ūkiniame mūriniame pastate.  Gaisro metu nudegė stogas. Iš degančių dirbtuvių išvaryti  6 lengvieji automobiliai. Gesinant gaisrą buvo nutiestos dvi magistralinės linijos nuo  dirbtinio vandens telkinio 60 m atstumu.  Gaisrininkams nuo ugnies pavyko apsaugoti gyvenamąjį namą, ūkinį pastatą bei malkinę. Gaisrą  gesino  24  ugniagesiai.

Be to, praėjusią parą ugniagesiai ieškojo skenduolio Arino ežere, esančiame  Molėtų rajone. Buvo išžvalgyta 12 km pakrantės ir trijų hektarų ežero plotas. Paieškos darbai tęsiami. Vienas skenduolis vakar vakare ištrauktas iš Šalčininkų rajone, Versekėlės kaime esančio tvenkinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius