Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 25 /14:06

Žygaičių miestelį sukrėtė tragedija: mokyklos sporto salėje pamokos metu mirė mergaitė

Tauragės rajono Žygaičių miestelį sukrėtė tragedija: mokyklos sporto salėje mirė trylikmetė mergaitė. Medikai dar bandė atgaivinti mergaitę sporto salėje, tačiau vėliau buvo konstatuota jos mirtis.
Žygaičių gimnazija
Žygaičių gimnazija / Nuotr. iš Žygaičių gimnazijos „Facebook“ puslapio

Tauragės rajono Žygaičių miestelio gimnazijoje, sporto salėje, mirė mergaitė, gim. 2009 m. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Vasario 24 d., apie 10.54 val. medikai informavo policijos pareigūnus, kad mokyklos sporto salėje mirė gaivinama mergaitė. Nuvykus nurodytu adresu pareigūnai gimnazijos sporto salėje rado mergaitės kūną be išorinių smurto žymių“, – 15min komentavo Tauragės apskr. VPK komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė.

Mokyklos sporto salėje mirė gaivinama mergaitė. Nuvykus nurodytu adresu pareigūnai gimnazijos sporto salėje rado mergaitės kūną be išorinių smurto žymių.

L.Banienės teigimu, mergaitė mirė fizinio lavinimo pamokos metu.

Žygaičių gimnazijos nuotr./Žygaičių gimnazijos sporto salė
Žygaičių gimnazijos nuotr./Žygaičių gimnazijos sporto salė

„Mergaitė pamokos metu sukniubo, bandyta ją atgaivinti, bet buvo konstatuota mirtis. Pirminiais duomenimis, mergaitė jautėsi gerai, sveikatos problemomis nesiskundė. Nėra duomenų, kad mirusi mergaitė būtų vartojusi narkotines medžiagas, prie jos ir tarp jos daiktų nebuvo rasta jokių draudžiamų daiktų ar draudžiamų medžiagų“, – komentavo L.Banienė.

Žygaičių gimnazijos direktorė Daiva Gabietaitė plačiau komentuoti įvykio tikino negalinti dėl to, kad mergaitė buvo nepilnametė.

„Žiniasklaidoje mačiau pateikta informacijos tiek, kiek jos turiu ir pati, daugiau komentarų kaip ir neturėčiau. Vaikas nepilnametis, tad ir detalių jokių daugiau pateikti negaliu. Galiu patvirtinti, kad šis tikrai skaudus įvykis nutiko mūsų įstaigoje, bet daugiau jokios informacijos suteikti negaliu“, – 15min komentavo Žygaičių gimnazijos direktorė Daiva Gabietaitė.

„Mokytoja liepė keltis ir bėgti“

Naujienų portalas „TV3“ remiasi mirusios mergaitės močiutės Ilonos liudijimu, kad jos anūkė per pamoką bėgdama sukniubo, tačiau mokytoja jai liepė keltis ir bėgti.

„Mergaitė buvo tokia apkūni, stamboka, ji nevaliodavo bėgti, vis tiek, sakydavo, bėk. Anksčiau čia taip dar buvo, o vakar mergaitė bėgo, vieną sykį nuvirto, o mokytoja liepė keltis ir toliau bėgti. Ir jau kai antrą kartą bėgo iš to nevaliojimo nuvirto ir viskas, tada mirė. Mamai (mokykla – tv3.lt) dar net nesakė, kad mergaitė mirusi, sako, į greitąją reikia vežti. O kai mama nuvažiavo, jau ji buvo mirusi. Ir svarbiausia, elektros šoko mokykla net neturėjo, kad galėtų gaivinti. Gaivino tiktai taip“, – teigia Ilona.

Anot močiutės, mergaitė mirė per fizinio lavinimo pamoką, kurią vedė mokyklos direktoriaus pavaduotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius