TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 07 /01 08 10:21

Žvarbų pirmadienį visiems į mokyklas reikėjo eiti tik pajūry, Vilniaus mokykloje sutriko šildymo sistema

Nors šis savaitgalis ganėtinai žvarbus ir šalčiai viršijo šios žiemos rekordus, sekmadienio naktis ir pirmadienio rytas dar šaltesni. Didelėje dalyje Lietuvos mokiniai galėjo likti namie. Oro temperatūra pirmadienio rytą 20 laipsnių šalčio nepasiekė tik pajūryje. Esant 20 laipsnių šalčio pamokos gali būti neorganizuojamos I–V klasių mokiniams, o temperatūrai nukritus iki 25 laipsnių šalčio – VI–XII klasių mokiniams. Kai kuriose mokyklose šaltis pirmadienį jau pridarė problemų.

Kur kam nereikėjo eiti į mokyklą?

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienio rytą buvo dar šalčiau nei sekmadienį. Šiaurės rytinėje šalies dalyje oro temperatūra nukrito net iki 27–28 laipsnių šalčio. Šalčiausia buvo Zarasuose kur Saulei tekant šalo net iki -28 °C. Tad šiaurės rytinėje Lietuvos dalyje į pamokas nereikėjo eiti visiems mokiniams.

Visoje kitoje Lietuvos dalyje, išskyrus pajūrį, oro temperatūra buvo apie 20 ir pora laipsnių daugiau šalčio. Šioje dalyje į pamokas nereikėjo eiti pradinių klasių mokiniams. Pajūryje oras atšalo nuo 16 iki beveik 20 laipsnių, tad teoriškai į pamokas turėjo eiti visi mokiniai.

Mokytis vis tiek reikės

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pirmadienio rytą priminė, kad, kaip nustato Bendrojo ugdymo planai, jeigu oro temperatūra yra 20 laipsnių šalčio ir žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir penktų klasių mokiniai. Jeigu šaltis dar didesnis - 25 laipsniai ir daugiau, į mokyklą gali neiti ir vyresni mokiniai. Šios dienos įskaičiuojamos į ugdymo dienas. Jeigu lieka temų ar darbų, kurių neįmanoma atlikti namuose arba nuotoliniu, mokiniams, kai jie susirinks į mokyklas, bus intensyvinamas ugdymas.

Pamokų medžiaga sukeliama į elektroninius dienynus ar kitur, konsultacijas nuotoliniu būdu veda mokytojai.

Konkrečios mokyklos vadovas, atsižvelgdamas į sąlygas, tarkime, galbūt mokykloje daug vaikų, kurie turi atvykti iš atokesnių kaimų, gali nuspręsti ugdymą visoje mokykloje kurį laiką organizuoti ir nuotoliniu būdu.

Vilniaus mokykloje sutriko šildymo sistema

Kai kuriose mokyklose šaltis jau pridarė problemų. Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos Miglos skyriaus filiale įvyko šildymo sistemos avarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius