-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

Į Lietuvą atkeliauja prasti orai: antradienį siaus škvalas

Po šiltos ir saulėtos savaitės pradžios visoje šalyje orai staigiai subjurs – anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Alvinos Gilytės iš vakarų besiskverbiant vėsesniam orui galima tikėtis net škvalo.
Lietus Kaune
Lietus Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dienos pradžioje rytų Lietuvoje pūs pietų-pietvakarių vėjas, o šalies vakaruose įsigalės šiaurės vakarų vėjas. Antroje dienos pusėje ir rytinėje šalies dalyje pradės pūsti vėsus šiaurės vakarų vėjas.

„Malonesnius orus rytoj dienos metu pradės keiti lietingesni ir vėsesni orai. Rytinėje šalies pusėje temperatūra dienos metu dar spės pakilti iki 21 – 23 laipsnių, o vakariniuose rajonuose ir dienos pradžioje pradės skverbtis vėsesnis oras – čia bus tik apie 17 – 18 laipsnių šilumos. Orui besikeičiant kils ir liūtys, kai kur labai smarkios – ypač vidurio Lietuvoje – ir besiskverbiant vėsiam orui bus tikėtinas škvalas“, – 15min sakė A.Gilytė.

Orui besikeičiant kils ir liūtys, kai kur labai smarkios – ypač vidurio Lietuvoje – ir besiskverbiant vėsiam orui bus tikėtinas škvalas.

Tiesa, pasak sinoptikės, žodžio „škvalas“ baimintis neverta – ir praėjusią savaitę kai kuriose Lietuvos vietose kartu su perkūnija praūžė škvalas.

Savaitė – niūri, tačiau savaitgalis nusimato geras

Trečiadienį atslinkęs vėsus oras Lietuvoje laikysis dar kelias dienas. Trečiadienį protarpiais lis visoje Lietuvoje, bus apsiniaukę, laikysis 17 – 20 laipsnių šilumos temperatūra, dienos metu pūs nestiprus vėjas.

Ketvirtadienį lietūs pasitrauks iš vakarinės Lietuvos dalies – pajūryje pradės matytis daugiau saulės ir sušils oras, temperatūra visoje šalyje pakils iki 20 – 23 laipsnių šilumos.

„Penktadienį lietaus tikimybė dar mažesnė, tik rytiniame pakrašty dienos metu trumpai palis ir jau nebe taip gausiai, tikimasi, kad temperatūra bus 23 – 24 laipsniai, na o šeštadienį lietaus tikimybė visai sumažėja. Čia kaip ir džiugi naujiena poilsiautojams, temperatūra kils iki 22 – 25 laipsnių, o sekmadienį daug kur gali pakilti iki 26 – 27 laipsnių“, – sakė A.Gilytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius