-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27

Meteorologai: paskutinį kartą tiek nusekusi Neris buvo prieš 10 metų

Pirmadienį Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke paskelbė, kad matavo Neries ties Vilniumi vandens lygį. Anot jų, upės lygis nukrito beveik penktadaliu negu turi būti vidurkis.
Meteorologai matavo vandens lygį Neryje ties Vilniumi
Meteorologai matavo vandens lygį Neryje ties Vilniumi / R.Bataitienės/Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos nuotr.

„Šiandien buvome su kolegomis prie Neries upės (Vilniaus vandens matavimo stoties), vandens lygis labai žemas (matuodami vandens debitą su valtimi, naudojome irklus - nes valties varikliui vandens lygis per žemas). Pagal daugiamečius duomenis taip nusekusi upė gegužės mėnesį buvo tik 2009 metais, kai buvo pasiektas minimalus daugiametis šio mėnesio vandens lygis“, – rašoma tarnybos feisbuko paskyroje.

Nurodoma, kad vidutinis daugiametis gegužės mėnesio vandens lygis yra 288 cm virš vandens matavimo stoties nulio. Šiandien vandens lygis yra 67 cm žemesnis už vidutinę reikšmę (t. y., 221 cm virš vandens matavimo stoties nulio).

„Jei nesulauksime gausesnių kritulių, vandens lygis toliau kris ir gali būti pasiektas gamtosauginis vandens debitas“, – įspėja meteorologai.

Vandens temperatūra Neries upėje yra 17,4 laipsnių šilumos.

Kiek anksčiau ryte sinoptikai pranešė, kad antradienis žada būti lietingas: daugelyje rajonų beveik visą dieną dangus bus apniukęs ir su trumpomis pertraukomis tai silpniau, tai stipriau lis, vietomis prilis gausiai. Vakare tikėtina sulaukti ir perkūnijos griausmų. Temperatūra svyruos tarp 18 ir 23 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį ir dieną prognozuojamas gausesnis lietus šalies rytiniuose rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius