Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 26

Orai.lt: antroji Kalėdų diena – su 9 laipsniais šilumos

Antrąją Šv. Kalėdų dieną prie Lietuvos priartės Atlanto ciklonas. Bus debesuota, beveik visur palis. Stiprės pietvakarių, vakarų vėjas, jo gūsiai daugelyje rajonų pasieks 15-20 m/s, o kai kur, didesnė tikimybė prie jūros, net 23 m/s. Į mūsų šalį ir toliau plūs šiluma, temperatūra pakils iki 5–9 laipsnių.
Lietus
Lietus / 123rf.com nuotr.

Antradienį orai išliks gūsingi, tačiau šiek tiek atvės. Į Lietuvą iš šiaurės pradės veržtis šaltesnis oras. Dienos temperatūra mažai skirsis nuo nakties ir svyruos tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos. Vietomis susidarys plikledis. Protarpiais numatomi krituliai, daugiausia lietus ir šlapdriba, kai kur gali pasnigti. Pūs stiprus, gūsingas pietvakarių, vakarų, dieną pereinantis į šiaurės vakarų vėjas, vakariniame šalies pakraštyje jo gūsiai pasieks 21–25 m/s. Kai kur gali kilti trumpa pūga.

Trečiadienio naktį dar daug kur, dieną jau tik kai kuriose vietovėse prognozuojami trumpi krituliai, vyraus sniegas. Vietomis bus plikledis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų ir pamažu rims. Temperatūra ir toliau palaipsniui kris: naktį ir dieną bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį orus lems aukštesnio slėgio laukas, keliaujantis iš vakarų. Naktis bus rami, kritulių tikimybė maža. Debesys sklaidysis ir temperatūra nukris iki 2–7 laipsnių šalčio. Dieną į mūsų šalį nuo Atlanto vėl plūs gana šiltas oras. Kai kur galimi nedideli krituliai, silpna lijundra. Vietomis plikledis. Vėjas pasisuks iš pietvakarių ir šiek tiek sustiprės. Vidurdienį temperatūra, kaip ir trečiadienį, svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, pajūryje pakils iki 5 laipsnių šilumos.

Penktadienį kai kur galimi nedideli krituliai, orai dar truputį atšils.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius