Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 28

Orai.lt: atgaiva truks neilgai – 30 laipsnių karštis greitai sugrįš

Vakar lietaus į didesnę Lietuvos dalį atnešęs ciklonas, šiandien jau nutolo į rytus, į žemyno gilumą. Tuo pat metu virš Vakarų Europos sustiprėjęs anticiklonas pamažu plečia savo ribas mūsų šalies link.
Sausra Vilniuje
Sausra Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dieną debesuotumas bus nepastovus, daugiau debesų telksis rytiniuose šalies rajonuose. Lietaus tikimybė bus nedidelė. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas, gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s. Temperatūra įdienojus pakils iki 19-24 laipsnių.

Šeštadienio naktį dangus daugiausia bus mažai debesuotas, lietaus nenumatoma. Šiaurės vakarų vėjas vis dažniau suksis iš vakarų ir truputį aprims. Mažai debesuota naktis bus gaivi, temperatūra rytą pažemės iki 9-14 laipsnių.

Šeštadienio dieną per šalį pradės slinkti nykstantis šiltasis atmosferos frontas. Debesuotumas didės, bet trumpai palis tik vietomis, didesnė lietaus tikimybė bus vakariniuose rajonuose. Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, vidutiniu stiprumu, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra vidurdienį pakils iki 20-25 laipsnių.

Sekmadienio naktį per šalį toliau slinks minėtas atmosferos frontas. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, vietomis truputį palynos. Pūs nelabai stiprus vakarų, pietvakarių vėjas. Temperatūra naktį nekris žemiau 12-17 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną atmosferos frontas trauksis, į šalį ims plūsti labai šilta oro masė iš pietvakarių. Dangus giedrės, lietaus tikimybė sumažės iki minimumo. Įdienojus papūs nestiprus ir šiltas pietvakarių, pietų vėjas. Temperatūra antroje dienos pusėje šoktelės iki 26-31 laipsnio karščio, tik pajūryje šils iki 23-25 laipsnių.

Pirmadienio naktį iš vakarų priartės, dieną per šalį slinks, šaltasis atmosferos frontas. Plauks vis tankesni debesys, bet trumpai palis tik kai kur. Pietų, pietvakarių vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki vidutinio, dieną kai kur gūsiai sieks 15-17 m/s. Naktis bus šilta, oras atvės tik iki 16-21 laipsnio, dieną didesnėje šalies dalyje temperatūra dar suspės pakilti iki 25-30 laipsnių, tik pajūryje ir Žemaitijoje jau bus apie 22-24 laipsnius.

Antradienį šalies orus lems žemo slėgio sūkurys, todėl naktį vietomis, dieną daugelyje rajonų lankysis trumpi lietūs. Naktį vės iki 12-17, dieną šils iki 19-24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius