Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Orai.lt: atkeliavo sausi, tačiau žvarbūs orai, pakils vėjas

Valstybės atkūrimo dieną Lietuvoje vyraus saulėti orai, kritulių nežadama. Tokius orus lems iš šiaurės atslinkęs anticiklonas. Kartu su juo Baltijos šalis apglėbė šalta oro masė iš žemyno gilumos, todėl po šaltos nakties ir dieną bus šalčiau nei buvo įprasta pastaruoju metu. Temperatūra sieks 0-5 laipsnius šalčio. Pūs stiprokas rytų, pietryčių vėjas. Kai kur vakariniuose rajonuose jis įsibėgės iki 15 m/s. Taigi, diena bus saulėta, bet žvarboka.
Rūkas mieste
Rūkas mieste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sausi orai išliks ir antradienį. Kritulių nežadama, tačiau vis dar pūs nemalonus vėjas. Giedrą naktį temperatūra kris iki 5-10 laipsnių šalčio, o kai kur rytiniuose rajonuose šals ir iki 13 laipsnių. Dieną vėl lepins saulėti orai, daugelyje rajonų termometrai rodys 0-3 laipsnius šalčio.

Trečiadienį į Lietuvą vėl pradės brautis šiluma. Daugės debesų, jie atneš ir mišrių kritulių, daugiausiai į šiaurinius rajonus. Bus labai palankios sąlygos lijundrai. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, kai kur gūsiai sieks 15-20 m/s. Nepastoviai debesuotą naktį dar pašals iki 2-7 laipsnių šalčio, tik pajūryje bus apie 0 laipsnių, o dienos metu termometrų stulpelis šoktelės iki 1-5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį išliks drėgni, su stiprokais vėjais orai. Be to, bus dar šilčiau. Šiluma nesitrauks ir penktadienį, bet Lietuvą lankys sausesnė oro masė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius