Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 12

Orai.lt: atsisveikinkite su sniegu

Nutolus audringajam ciklonui, šiandien gerą pusdienį šalyje bus gana ramu ir kritulių nedaug. Gali vienur kitur trumpam pasirodyti pragiedrulių. Tik rytinėje šalies pusėje dienos pradžioje tolstantis ciklonas dar pabarstys nedaug sniego, prabėgs vienas kitas stipresnis šiaurės vakarų vėjo gūsis. Daug kur bus truputį pašalę ir slidu.
Atlydys
Atlydys / 123rf.com nuotr.

Antroje dienos pusėje ir vakare orai vėl staigiai keisis, Lietuvą pasiekus naujo ciklono šiltajam frontui. Pradedant vakariniais rajonais, per Lietuvą į rytus sparčiai slinks sniego, šlapdribos, o paskui jas ir lietaus juostos. Vėjas pasisuks iš pietvakarių ir vėl ims stiprėti vakare vietomis pasiekdamas 15-19 m/s gūsius. 

Praslinkus frontui, temperatūra staigiai kils. Vakariniuose rajonuose, vėlai popiete ji jau sieks iki 3, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos. Rytiniame šalies pakraštyje iki dienos pabaigos temperatūra nespės pakilti aukščiau 0 laipsnių. Tačiau temperatūros kilimas toliau tęsis jau antradienio naktį.

Antradienį, atplūdus šiltam orui, gyvensime šlapiai ir dėl gana gausaus lietaus ir dėl spartaus sniego tirpsmo.  Naktį nerimastingai pūs pietvakarių vėjas, dieną bus truputį mažiau vėjuota. Temperatūra ryte šalyje jau pakils iki 2–6 laipsnių šilumos, tokia išliks ir dieną.

Trečiadienį tęsis šilti ir drėgni, daugiausia su lietumi orai. Pūs vidutinis pietvakarių vėjas. Nakties ir dienos temperatūra išliks virš nulio laipsnių. 

Ketvirtadienį bus sausiau, naktį gali truputį pašalti. Vėjas vyraus pietinių krypčių, dieną pūs stipriau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius