-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 10

Orai.lt: bus karšta ir tvanku

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems žemesnio slėgio laukas. Su nestipriu pietryčių, pietų vėju į šalį plūs šiluma ir drėgmė.
Šeštadienio popietė prie Žaliųjų ežerų
Poilsis prie Žaliųjų ežerų / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Skirtingu dienos metu, tai vienose, tai kitose Lietuvos vietovėse nulis trumpi, sodrūs lietūs su perkūnija, per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sustiprės iki 15–20 m/s. Dieną temperatūra pakils iki 25–30, tik kai kur vakariniuose rajonuose bus gaiviau, apie 22–24 laipsnius.

Penktadienį orai keisis nežymiai. Karštis dar sustiprės, o silpnas rytinių krypčių vėjas negaivins. Naktį trumpi lietūs su perkūniją praslinks per didesnę šalies teritoriją, dieną trumpas lietus su perkūnija pasirodys tik vietomis, per perkūniją vėjo gūsiai sustiprės iki 14 m/s. Naktis šilta ir tvanki – atvės iki 15–20 laipsnių, dieną oras įkais iki 27–32 laipsnių karščio.

Šeštadienį toliau alins kaitra ir drėgmė. Naktį vietomis, dieną daug kur nušniokš trumpi lietūs su perkūnija. Naktį pūs silpnas pietryčių vėjas, dieną vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų ir stiprės iki 6–11 m/s, per perkūniją gūsiai vietomis sieks 15–17 m/s. Po karštos dienos nepavyks atsigauti ir naktį, oras atvės tik iki 18–23 laipsnių, dieną, prieš lietų, temperatūra labai sparčiai kils ir daug kur oras spės įkaisti iki 28–31, rytiniuose rajonuose bus dar vienu, kitu laipsnių karščiau, o vakariniame šalies pakraštyje jau bus keliais laipsniais vėsiau.

Sekmadienio naktį lietūs ir perkūnijos išstums šilumą, todėl dieną jau bus gerokai vėsiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius