-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 11

Orai.lt: dėl stipraus vėjo pustys, vietomis kils pūgos

Penktadienį per šalį keliaus aktyvus atmosferos frontas, jis į mūsų šalį atneš ne tik kritulius, bet ir gerokai švelnesnę oro masę.
Sniego pūga Vilniuje
Žiema / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rytą šiaurės vakariniame šalies pakraštyje prasidėjęs sniegas, dieną plis į daugelį rajonų, vėliausiai sniegas pasieks pietrytinį šalies pakraštį – tik gerokai po pietų. Antroje dienos pusėje pajūryje ir vietomis Žemaitijos vakaruose sniegą pakeis šlapdriba, kai kur formuosis silpna lijundra. Pūs apysmarkis pietvakarių, vakarų vėjas, gūsiai vietomis, didesnė tikimybė vakarinėje šalies dalyje, sieks 15–18 m/s. Dėl stipraus vėjo pustys, vietomis kils trumpos pūgos. Temperatūra visą dieną kils, vakarėjant termometrai rodys 0–5, pietrytiniuose rajonuose 6–8 laipsnius šalčio, o pajūryje sušils iki 1–3 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį kritulių dar bus daugelyje rajonų, bet pradedant šiaurės vakariniais rajonais sniegas, pajūryje šlapdriba, trauksis. Rytą tik kai kur kris pavienės snaigės, daug kur pasirodys pragiedrulių. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir pamažu rims. Vėjas vietomis dar pustys šviežiai iškritusį sniegą. Temperatūra naktį pažemės tik vienu kitu laipsniu, o vietomis laikysis tokia pati kaip ir dieną, ji svyruos nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, vakariniame šalies pakraštyje bus apie 0 laipsnių.

Šeštadienio dieną orai trumpam pagerės: pro debesis retkarčiais švies saulė, trumpalaikis ir silpnas sniegas, šlapdriba numatomi tik kai kuriose šalies vietovėse. Pūs nestiprus vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra dieną svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, tik prie jūros šils iki 2–3 laipsnių.

Sekmadienio naktį iš vakarų artės naujas ciklonas. Dangų dengs vis storesni debesys, antroje nakties pusėje vakariniuose šalies rajonuose pradės snigti. Vėjas pasisuks iš pietų, bet išliks nestiprus. Temperatūra naktį pažemės iki 2–7 laipsnių šalčio, pajūryje svyruos apie 0 laipsnių.

Sekmadienio diena bus debesuota, krituliai apims visą šalį: vyraus sniegas, pajūryje – šlapdriba. Nestiprus vėjas pūs iš pietų, pietvakarių. Įdienojus temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, pajūryje vėl šils iki 2–3 laipsnių.

Pirmadienį iš vakarų atskubės dar vienas ciklonas ir su ankstesniu ciklonu sudarys bendrą sistemą. Tiek naktį, tiek dieną vyraus debesuoti orai, protarpiais snigs, sniegą vietomis keis šlapdriba ir atvirkščiai. Pietų, pietvakarių vėjas dieną suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir stiprės, gūsiai po pietų vietomis sieks 15–18 m/s, ims pustyti. Naktį atšals iki 0–3 laipsnių šalčio, pajūryje laikysis 1–2 laipsnių šiluma, pirmoje dienos pusėje termometrai rodys 0–2, pajūryje 3–4 laipsnių šilumą, vėliau temperatūra kris.

Antradienį ciklonas trauktis neskubės, vėl daug kur pasnigs. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas išliks stiprokas, vietomis gūsingas, todėl pustys. Naktį pašals iki 0–5 laipsnių šalčio, dieną temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Didelė tikimybė, kad kitomis darbo savaitės dienomis orus ir toliau lems ciklonai, todėl dažnai sulauksime kritulių, naktimis pašals, dienomis temperatūra svyruos apie 0 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius