Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 11

Orai.lt: įkyrus rudeniškas lietus grįš trečiadienį

Pirmadienį per Lietuvą praslinks nedidelio lietaus debesys, o vakarų vėjas atneš vėsesnę oro masę nuo Skandinavijos. Pragiedrulių antroje dienos pusėje gali tikėtis pajūrio ir Žemaitijos gyventojai. Temperatūra šią dieną kils sunkiai ir beveik visoje šalyje svyruos tarp 6–8 laipsnių šilumos.
Permainingas oras Vilniuje
Lietus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienio naktį į Baltijos regioną skverbsis aukštesnio slėgio laukas, kuris trumpam išstums lietų ir prasklaidys ištisinį debesų šydą. Tiesa, vietomis matomumą blogins rūkas, o taip pat teks pasisaugoti ir pavienėse vietovėse susidarančio plikledžio. Nykstant debesims ir aprimus vėjui temperatūra netrukdoma daug kur artės prie nulio. Ryto valandomis termometrai rodys nuo 1 laipsnio šalčio iki 2–3 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną saulė pamalonins Vidurio ir Rytų Lietuvą, pajūryje bei Vakarų Žemaitijoje iš vakarų artėjantis debesys dangų ims niaukti jau nuo vidurdienio. Artėjant vakarui vakariniuose rajonuose palis. Vidutinio stiprumo vėjas ir toliau pūs iš pietryčių. Temperatūra pasiskirstys nuo 6 iki 10 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lietus išplis po visą šalį, naktį įkyriau palis pajūryje, kitur dar lynos silpnai. Dieną vidutinio intensyvumo lietūs tikėtini didesnėje Lietuvos dalyje, o Kauno bei Panevėžio apskrityse kai kur lis net smarkiai. Su drėgme mūsų kraštą pasieks ir šiluma, naktį oras atvės vos iki 4–8 laipsnių, dieną sulauksime 8–13 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus Alytaus ir Vilniaus regionuose.

Ketvirtadienį gausesnio lietaus zona persislinks į rytinę šalies pusę, pajūryje ir Žemaitijoje vyraus silpnas lietus besikaitaliojantis su dulksna. Nestiprus vėjas nuolat keis savo kryptį, kol baigiantis dienai atsisuks iš šiaurės, šiaurės rytų. Naktį temperatūra pažemės tik iki 5–10 laipsnių šilumos, dieną vėl sugrįš 8–12 laipsnių šiluma.

Penktadienį lietaus išvengs nebent pajūris, tačiau vakarėjant vandeningieji debesys ims plonėti ir gana greitai trauksis Latvijos bei Baltarusijos link. Šiaurės rytų vėjas suksis iš pietryčių, tad temperatūra keliais laipsniais taps žemesnė nei savaitės vidurį – naktį bus nuo 4 iki 9, dieną tarp 6–11 laipsnių šilumos.

Savaitgalį vyraus sausesni su pragiedruliais orai, šilumos nestokosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius