Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

Orai.lt: savaitgalį į Lietuvą įžengs žiema

Penktadienio naktį į Lietuvą atslinko bene paskutinė šį mėnesį šiltesnio oro banga. Temperatūra nakties metu keitėsi neįprastai.
Žiema
Žiema / Vytauto Šauklio nuotr.

Šalčiausia buvo nakties pradžioje, kraštiniuose pietrytiniuose rajonuose atšalo iki 1 laipsnio šalčio. Ryto valandomis temperatūra daug kur siekė jau 2–5 laipsnius šilumos. Naktį praslinko lietūs, smarkesni šiaurės rytiniuose rajonuose.

Dieną debesyse vienur kitur jau atsiras properšų. Tačiau vis dar protarpiais nulis lietus, antroje dienos pusėje šiaurės rytinėje šalies dalyje jau pasirodys ir šlapdriba, o vakare ir sniegas. Pūs stiprokas šiaurės vakarų vėjas.

Aukščiausia dienos temperatūra šalyje bus fiksuojama daugiausia pirmoje dienos pusėje, ypač šiaurinėje Lietuvoje, ir sieks nuo 3 iki 7 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje į šalį jau ims plūsti šaltesnis oras. Temperatūra kris. Vakare temperatūra daug kur pažemės iki 0 laipsnių, ims formuotis plikledis.

Savaitgalį į Lietuvą jau įžengs žiema. Iš tankių pilkų debesų protarpiais žirs negausus sniegas ar drėbs šlapdriba. Pavojų kels išplitęs plikledis.

Pūs gan atšiaurus šiaurės, šiaurės rytų vidutinio stiprumo vėjas. Temperatūra naktimis svyruos apie nulį ar 2 laipsnius šalčio, dienomis bus vos vienas kitas laipsnis šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius