Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 20

Orai.lt: drumzlini orai šiek tiek nušvis nebent sekmadienį

Į Baltijos regioną plūstelėjusi šiluma ne tik atnešė daugiau kritulių, bet ir suformavo rūkus. Jie iki ketvirtadienio vidurdienio tvyrojo dar daugelyje Žemaitijos rajonų bei kai kur Aukštaitijoje. Tokie drumzlini orai išsilaikys ir antroje dienos pusėje. Šilčiausia, nors ir esant nemažam debesuotumui, bus Suvalkijoje bei Dzūkijoje, iki 4–6 laipsnių šilumos. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas.
Dargana
Dargana / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį prie Baltijos pajūrio priartės Atlanto ciklonas. Naktį pirmiausia vakariniuose rajonuose numatomi nedideli krituliai, kurie rytą pasieks ir šiaurinius rajonus. Pietiniuose rajonuose galimi pragiedruliai, todėl temperatūra nukris iki minus 1 laipsnio, susidarys geros sąlygos plikledžiui. Vėl matomumą mažins tvyrantis rūkas. Dieną ciklono poveikį dar jaus Šiaurės vakarų Lietuva, čia ir debesuotumas bus didesnis, ir stipresnis pietys papūs. Įdienojus termometrai rodys 3–6, o šalies pietuose iki 8 laipsnių šilumą. Kritulių tikimybė nedidelė.

Šeštadienį vis dar orus drums senas Atlanto ciklonas, kurio naujas slėnys su kritulių zona naktį priartės prie vakarinių šalies rajonų, o rytą ir dieną krituliai, daugiausia lietus, numatomi jau daugelyje šalies rajonų. Naktis nešalta – tarp 0–3 laipsnių šilumos, tik vietomis rytiniuose rajonuose iki 2 laipsnių šalčio. Vadinasi, ir plikledžio tikimybė čia didžiausia. Rūkai, papūtus stipresniam pietryčių vėjui, išsisklaidys.Vidurdienį oras sušils iki 3–6, o šalies pietuose iki 7–8 laipsnių virš nulio.

Sekmadienio naktį kritulių juosta nutols, pažerdama šiek tiek nedidelių kritulių tik rytinėje šalies dalyje, o dieną slėgiui kylant, tarp debesų daugės properšų, todėl ir diena jau bus šviesesnė bei šiltesnė. Tiek naktį, tiek dieną laikysis panaši kaip šeštadienį temperatūra, tik didesnės šilumos apimta teritorija jau prasiplės į vakarinius bei rytinius rajonus.

Kitos savaitės pradžia sutaps su aukšto slėgio srities nuo Rusijos stiprėjimu. Kritulių nenumatoma, naktys bus šiek tiek šaltesnės, dienos išliks irgi nešaltos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius