Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 12

Orai.lt: savaitgalį temperatūra kils kiek aukščiau

Penktadienį aktyvus žemo slėgio sūkurys lems sudėtingas orų sąlygas kaimyninėje Baltarusijoje, tačiau Lietuvą jis kabins tik šiaurės vakariniu pakraščiu. Sniego sulauksime labai nedaug, kelios snaigės iškris tik kai kur pietrytiniame šalies pakraštyje. Vis tik dėl šio ciklono poveikio Rytų Lietuvos padangę dengs tankūs debesys.
Žvarbi ir saulėta diena kviečia į gamtą
Žvarbi ir saulėta diena kviečia į gamtą / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vakarinėje šalies pusėje, arčiau virš Skandinavijos stūksančio anticiklono, debesys bus retesni, išvysime vis pasirodančius pragiedrulius. Sustiprės šiaurinių krypčių vėjas, kuris didžiojoje šalies dalyje bus nemalonus ir žvarbus, o šalies pietryčiuose retkarčiais ir gūsingas. Lengvą sniegą pažemę pustys daugelyje rajonų.

Temperatūra debesuotoje Rytų Lietuvoje kilti labai neskubės ir bus tarp 10–13 laipsnių šalčio. Vakarinėje pusėje laukiama ne tik silpnesnio vėjo, bet ir švelnesnės temperatūros – vyraus 8–9, o pajūryje 5–7 laipsniai šalčio.

Šeštadienio naktį nuo jūros užslinkus drėgnesniems debesims vietomis trumpai negausiai pasnigs, daugiausia šalies vakaruose. Šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas truputį aprims, sniegą pustys tik vietomis, labiau tikėtina šalies rytuose. Pragiedruliams ilgai neužsilaikant temperatūra kris ne taip sparčiai – iki 11–16 laipsnių šalčio.

Šeštadienio dieną nedidelio sniego vis dar sulauksime tik vietomis. Labiau sustiprės šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, kuris bus smarkokas visoje šalyje. Vietomis jo gūsiai sieks 15–17 m/s.

Žvarbiausia diena numatoma rytinėje Lietuvos dalyje, kur temperatūra kils vangiausiai ir laikysis tarp 5–8 laipsnių šalčio. Kitur bus keliais laipsniais šilčiau, o vakariniame šalies pakraštyje, šis vėjas nuo jūros pūstelės šiltesnio oro ir įdienojus čia šils iki 0–1 laipsnio šilumos.

Sekmadienio naktį pasnigti, daugiausia negausiai, turėtų daugelyje šalies rajonų. Vėjas truputį aprims, bet vietomis sniegą pustys. Vis dar laikysis šiltesnis oras ir temperatūra pažemės tik iki 3–8, šalies rytuose kai kur 10 laipsnių šalčio. Pajūryje ji tesuspės pažemėti iki 0–2 laipsnių šalčio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos pajūris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos pajūris

Sekmadienio dieną sniego, jau kiek gausesnio, taip pat sulauksime daug kur. Pajūryje ir pietvakarinėje šalies dalyje kai kur gali įsimaišyti mišrių kritulių bei formuotis silpna lijundra. Šiaurės vakarų vėjas rimti neskubės, daug kur bus stiprokas ir sniegą pustys. Sningant kai kur formuosis nestipri pūga. Temperatūra išliks švelnesnė ir kils iki 2–7 laipsnių šalčio, o pietvakariniuose rajonuose ir prie jūros svyruos apie 0 ar bus silpnai teigiama.

Pirmadienį debesys vėl retės, nedidelis sniegas tikėtinas tik vietomis. Šiaurinių krypčių vėjas rims, sniego jau nebepustys. Temperatūra naktį kris kiek sparčiau iki 13–18 laipsnių, o dieną kils palengva iki 7–12, pajūryje 4–6 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius