Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 02

Orai.lt: slėpsimės nuo lietaus ir šlapdribos

Šeštadienio, Vėlinių, dieną dangų uždengs tankūs debesys, dar prieš vidurdienį šalies vakaruose prasidės lietus, Žemaitijoje pasirodys ir šlapdriba. Rytinėje šalies pusėje kritulių bus mažiau vyraus nedidelis lietus ir dulksna. Pietryčių, pietų vėjas įsismarkaus dar labiau, pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra dieną kils nenoriai, įdienojus sušils iki 3-8 laipsnių.
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Į Vilnių grįžta lietingi orai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sekmadienį vyraus debesuoti orai, lietaus išvengti nepavyks – palis daug kur. Naktį lietus bus gausesnis ir ilgiau trunkantis, dieną – trumpalaikis, didesnis jo kiekis iškris tik vakariniuose rajonuose. Pietryčių, pietų vėjas bus vis ramesnis ir suksis iš pietvakarių. Į šalį ims plūsti šiltesnė oro masė, todėl naktį temperatūra pažemės tik iki 2-7 laipsnių šilumos, o dieną termometrai rodys 8-12 laipsnių šilumą.

Debesys nesisklaidys ir pirmadienį. Naktį daugelyje rajonų palis negausiai, o dieną atkeliaus tankesni debesys – lis įkyriau. Vis dažniau papūs apysmarkis pietryčių, rytų vėjas. Į šalį toliau plūs šiluma: naktį temperatūra pažemės tik iki 5-10 laipsnių šilumos, dieną pakils iki 10-14 laipsnių.

Antradienį bus didesnė tikimybė išvysti saulę, bet ir vėl palis daugelyje rajonų: vieniems rajonams lietaus klius nemažai, kitiems – tik truputį. Pamažu stiprės vėjas, naktį jis suksis iš pietų, dieną – iš vakarų. Šiluma po truputį ims trauktis: naktį atvės iki 4-9, dieną sušils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis, nuo trečiadienio lietaus debesys lankysis rečiau, bet šiluma dar vienu kitu laipsniu sumenks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius